לא משנה אם אתם רק מתחילים את דרככם במטבח או כבר סופר מנוסים – את המנה הזאת כל המשפחה תשמח לאכול! מנה מנחמת במיוחד שמתאימה לילדים ולמבוגרים כאחד והיא מאוד קלה להכנה.
זמן עבודה: 20 דקות | 4 סועדים
מצרכים:
- 1/2 קילו חזה עוף חתוך לרצועות
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 2 כפיות שמן זית
- 2 עגבניות קלופות וקצוצות
- 2 שיני שום קצוצות
- 2 גזרים בינוניים, פרוסים דק
- 1 כוס מחית עגבניות (פאסטה)
- 3/4 כוס מים חמים + 1/2 כפית אבקת מרק עוף
- 1/4 כוס רסק עגבניות
- פסטה מבושלת חמה
- קצת פטרוזיליה קצוצה להגשה (לא חובה)
הוראות הכנה:
- במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה צורבים את חזה העוף בכף שמן זית, מטגנים עד שהעוף מוכן היטב מכל הצדדים. מוציאים ומניחים בצלחת.
- באותה מחבת מטגנים עגבניות קצוצות ושום בשמן הנותר במשך דקה. מוסיפים את הגזר ומקפיצים ביחד כ 2-3 דקות.
- מוסיפים פנימה פסאטה, מים מעורבבים עם אבקת מרק ורסק עגבניות. מערבבים לכדי רוטב ומביאים לרתיחה.
- מחזירים את העוף למחבת, מורידים ללהבה נמוכה, מכסים ומבשלים כ 10-12 דקות.
- מסדרים את הפסטה בצלחות הגשה ומעליה מצקת גדולה מהרוטב המהביל. מפזרים קצת פטרוזיליה ונהנים.