FoodisGood

תבשיל עוף בלימון מושקע ומושלם לשבת ❤️

מחפשים מנת עוף משודגרת לשבת? לפניכם מתכון מהמם לתבשיל עוף ריחני ומלא בטעמים ומרקמים, תבשיל כזה מיוחד ומנחם שישדרג את הארוחה בוודאות. לשדרוג התבשיל הזה הוספנו גם לבבות ארטישוק וזיתי קלמטה, אמנם זה לא חובה אבל לא תאמינו כמה עניין הם יוסיפו לתבשיל שלכם – נסו ולא תתחרטו!

זמן עבודה: 20 דקות | 4 סועדים

מצרכים:

  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית תבלין אורגנו מיובש
  • 2 קילו ירכי עוף (אפשר לשלב גם שוקיים)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 בצל קלוף וקצוץ
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1/2 לימון, פרוס לפרוסות דקות
  • 1/4 כוס יין לבן
  • 3 כוסות מים רותחים + כפית אבקת מרק עוף או 3 כוסות ציר מרק עוף
  • לשדרוג התבשיל: פחית לבבות ארטישוק משומרים, 1 כוס זיתי קלמטה

הוראות הכנה:

  1. בקערה קטנה מערבבים 1/2 כפית מהמלח עם האורגנו המיובש.
  2. את ירכי העוף משפשפים עם תערובת המלח והאורגנו עד לציפוי אחיד.
  3. מחממים שמן זית בסיר סוטאז' על אש בינונית.
  4. מניחים את העוף עם העור כלפי מטה, בתוך השמן החם ומבשלים במשך 6-8 דקות, עד שהעור מתחיל להשחים.
  5. הופכים את העוף ומשחימים בצד השני במשך 5 דקות.
  6. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.
  7. לאותו הסיר, על אש בינונית, מוסיפים את הבצל, השום, ואת חצי כפית המלח הנותרת. מבשלים 5 דקות תוך ערבוב מדי פעם ואז מוסיפים את פרוסות הלימון.
  8. מוסיפים לסיר יין לבן ומערבבים עם מרית סיליקון כדי לשחרר את החלקים השחומים שנדבקו לתחתית. מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות על אז בינונית-נמוכה.
  9. מערבבים מים עם אבקת מרק עוף ומוסיפים לסיר, מחזירים את חלקי העוף לסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית במשך 5 דקות.
  10. מוסיפים את לבבות הארטישוק והזיתים וממשיכים לבשל עוד 10 דקות.

עוד מתכוני עוף חגיגיים לשבת:

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.