FoodisGood

שוקי עוף בסילאן ודבש בתנור (מרינדה מושלמת!)

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
מתכון קל למנת עוף מנצחת לצהריים – שוקיים במרינדת סילאן, דבש, שום, רוטב סויה ותבלינים. מגישים לצד אורז לבן או תפוחי אדמה אפויים.

מתכון לעוף עם סילאן

זמן הכנה: 20 דק' | זמן אפייה: שעה ו-10 דק' | סה"כ: שעה וחצי

מצרכים:

  • 8 שוקי עוף, רצוי ללא העצם

למרינדה:

  • 1/2 כוס שמן זית
  • 5 כפות דבש
  • 4 כפות סילאן
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1/3 כוס רוטב סויה
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • להגשה: אורז לבן | תפוחי אדמה בתנור

הוראות הכנה:

  1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המרינדה, מכניסים את העוף לקערה ומצפים היטב ברוטב.
  2. מערבבים מידי פעם ומניחים בצד ל – 15 דקות לספיגת הטעמים.
  3. מחממים תנור ל – 200 מעלות ומשמנים תבנית מלבנית קטנה.
  4. מניחים את העוף בתבנית האפייה, שופכים פנימה גם את המרינדה, מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר כסף ואופים שעה.
  5. לאחר כחצי שעה הופכים את העוף בתבנית וממשיכים באפייה.
  6. לאחר שעה מסירים את הכיסוי מהעוף ואופים 10 דקות עד שהעוף משחים. מגישים חם.
    בתאבון!

עוד מתכוני עוף טעימים בתנור:

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

חדשים באתר

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.