FoodisGood

עוף מרוקאי לשבת • תבשיל עוף בזיתים ולימון כבוש

כמה שהוא חגיגי – ככה הוא קל להכנה! תבשיל העוף הזה מתאים למתחילים ולמתקדמים, לארוחת שבת מושקעת או לארוחת צהריים משפחתית, הכל הולך! המתכון הזה סופר קל ומעולה לכולם! משלבים זיתים ולימון כבוש ברוטב ונהנים מחגיגת טעמים אמיתית.

זמן עבודה: 20 דקות | 5-7 סועדים

מצרכים:

  • 10 חלקי עוף טריים
  • 3 כפות שמן
  • 2 בצלים פרוסים לרצועות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • 1/2 כפית פפריקה אדומה חריפה
  • 3 עגבניות עסיסיות – חתוכות לקוביות
  • 1 כוס מים רותחים
  • 2 פחיות שימורים של קוקטייל זיתים ללא חרצנים
  • 1/2 כוס לימון כבוש ביתי או קנוי (בערך 5 כפות)
  • 1/2 צרור כוסברה

הוראות הכנה:

  1. משתמשים בסיר סוטאז' ובו מחממים שמן ומטגנים את חלקי העוף מכל הצדדים, בערך 7 דקות טיגון.
  2. מוציאים את העוף אבל לא את השמן ומכניסים לסיר בצל, מטגנים עד שהוא הופך שקוף, מוסיפים שום ומטגנים עד כ-2 דקות.
  3. כעת מוסיפים לסיר תבלינים – מלח, פלפל, כורכום ופפריקה, מערבבים ומטגנים כדקה אחת.
  4. מוסיפים לסיר את קוביות העגבניות וכוס מים רותחים, ומוסיפים פנימה זיתים, זימון כבוש ואת חלקי העוף. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים להבה לבינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה למשך שעה וחצי. במהלך הבישול הרוטב יצטמצם.
  5. בחצי הדרך מוסיפים לסיר כוסברה טרייה וסוגרים את המכסה בחזרה.
  6. טועמים תיבול של מלח ופלפל ומתקנים לפי הצורך, מגישים לצד אורז לבן ונהנים!

תשלימו את הארוחה עם המתכונים הבאים:

שיתוף
וואטסאפ
פייסבוק
פינטרסט
אימייל

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.