FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

צלי בשר מרוקאי בקלי קלות

מכל המתכונים והמנות המרוקאיות הקלאסיות, דווקא המנה החגיגית הזאת מאוד מאוד קלה להכנה. להכנת צלי בשר מרוקאי משתמשים בבשר מספר 5 ומשלבים בצלים וכמה תבלינים מרוקאים בסיסיים ומתקבלים צלי בשר עסיסי ומושלם במינימום מאמץ! מנה נהדרת לשבתות וחגים.

זמן עבודה: 20 דקות | 1 וחצי קילו בשר

מצרכים:

  • 1 וחצי קילו בשר מספר 5
  • 3 בצלים
  • 4 עלי דפנה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית פפריקה מרוקאית (אפשר להשתמש בפפריקה חריפה למי שאוהב)

הוראות הכנה:

  1. בסיר גדול שמספיק לכל נתח הבשר מניחים את הנתח, מכסים במים רותחים ומוסיפים פנימה עלי דפנה. מביאים לרתיחה ומבשלים למשך שעה וחצי, עד שהבשר רך. אם צריך, מוסיפים מים לסיר.
  2. מוציאים את נתח הבשר מהסיר ושומרים את מי הבישול שלו בצד. חותכים את הבשר לפרוסות עבות כמו של לחם או לקוביות גדולות.
  3. בסיר סוטאז' מטגנים בצלים קצוצים בחצי כוס שמן עד שהבצלים הופכים לשקופים. כעת מוסיפים כורכום ופפריקה ומטגנים עוד דקה אחת.
  4. מוסיפים את קוביות הבשר בשכבה אחידה מעל לבצל ואז מוסיפים לסיר את מי בישול הבשר, עד לכיסוי ועוד קצת.
  5. מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים עוד כחצי שעה – שעה, הבשר מוכן כשהוא רך מאוד כשנוגעים בו עם מזלג.

מומלץ להגשה עם צלי בשר מרוקאי:

עוד עיקריות מומלצות מהמטבח המרוקאי:

דילוג לתוכן