מכל המתכונים והמנות המרוקאיות הקלאסיות, דווקא המנה החגיגית הזאת מאוד מאוד קלה להכנה. להכנת צלי בשר מרוקאי משתמשים בבשר מספר 5 ומשלבים בצלים וכמה תבלינים מרוקאים בסיסיים ומתקבלים צלי בשר עסיסי ומושלם במינימום מאמץ! מנה נהדרת לשבתות וחגים.
זמן עבודה: 20 דקות | 1 וחצי קילו בשר
מצרכים:
- 1 וחצי קילו בשר מספר 5
- 3 בצלים
- 4 עלי דפנה
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כוס שמן
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית פפריקה מרוקאית (אפשר להשתמש בפפריקה חריפה למי שאוהב)
הוראות הכנה:
- בסיר גדול שמספיק לכל נתח הבשר מניחים את הנתח, מכסים במים רותחים ומוסיפים פנימה עלי דפנה. מביאים לרתיחה ומבשלים למשך שעה וחצי, עד שהבשר רך. אם צריך, מוסיפים מים לסיר.
- מוציאים את נתח הבשר מהסיר ושומרים את מי הבישול שלו בצד. חותכים את הבשר לפרוסות עבות כמו של לחם או לקוביות גדולות.
- בסיר סוטאז' מטגנים בצלים קצוצים בחצי כוס שמן עד שהבצלים הופכים לשקופים. כעת מוסיפים כורכום ופפריקה ומטגנים עוד דקה אחת.
- מוסיפים את קוביות הבשר בשכבה אחידה מעל לבצל ואז מוסיפים לסיר את מי בישול הבשר, עד לכיסוי ועוד קצת.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים עוד כחצי שעה – שעה, הבשר מוכן כשהוא רך מאוד כשנוגעים בו עם מזלג.