אנחנו נרגשים לחלוק את המתכון המוצלח הזה עם כולם! קציצות דגים ברוטב עגבניות עסיסי בסגנון מרוקאי – מלא בתבלינים, מלא בטעם! קציצות דגים רכות מתובלות היטב שוחות ברוטב חריף וכל-כך מוצלח. המתכון הזה הוא היחיד שתצטרכו.
זמן עבודה: 30 דקות | 5 סועדים
מצרכים:
לדגים:
- 1 קילו דג פילה בקלה או מרלוזה
- 4 חתיכות דג טונה
- 1 לימון שלם
- 1 כפית מלח
לקציצות:
- 1/2 צרור כוסברה
- 1/2 צרור פטרוזליה
- 6 שיני שום
- 1 כף שמן
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית כורכום
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית כמון
- 1 כפית פפריקה
- 1 ביצה
- 3 כפות פירורי לחם
לרוטב עגבניות:
- ¼ כוס שמן
- 2 פלפלים אדומים – רצועות
- 5 שיני שום כתושות
- 1 כף גדושה פפריקה מרוקאית בשמן
- 1 כפית כורכום
- 1/4 כפית כמון
- 1 כף סוכר
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח או לפי הטעם
- 1 רסק עגבניות (100 גרם)
- 2 פלפלים אדומים יבשים חריפים (אפשר מתוקים אם לא רוצים רוטב חריף)
- 1 פלפל ירוק חריף שלם (לא חובה)
- 2.5 כוסות מים
- חצי לימון
- 1/4 צרור כוסברה קצוצה
הוראות הכנה:
- מניחים את כל הדגים בתבנית רחבה, סוחטים לימון שלם ומפזרים את המלח. משרים כך למשך חצי שעה ולאחר מכן שוטפים במים.
- טוחנים את הדגים היטב ומניחים בצד.
- טוחנים כוסברה, פטרוזיליה ושום.
- בקערה גדולה מערבבים את הדגים הטחונים עם הירק הטחון, שמן, תבלינים, ביצה ופירורי לחם.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה.
- בסיר סוטאז' מחממים שמן על להבה בינונית.
- כשחם, מוסיפים שום ורצועות פלפל אדום. מטגנים כ-4 דקות.
- מוסיפים את כל התבלינים ורסק עגבניות, בוחשים מעט ומטגנים כחצי דקה.
- מוסיפים מים, פלפלים יבשים ופלפל ירוק, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים לאש נמוכה.
- מכסים את הסיר ומבשלים את הרוטב כ-20 דקות.
- מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר ויוצאים כדורים, משטחים מעט ומכניסים לסיר הרוטב. *שימו לב: הקציצות צריכות להציץ רק מעט מעל לרוטב, אם חסר רוטב הוסיפו מים רותחים.
- מבשלים את הקציצות בתוך הרוטב, על להבה נמוכה, עם מכסה חצי פתוח, למשך 25 דקות, ננענע את הסיר לעיתים קרובות ונרטיב את הקציצות מלמעלה עם כף. הרוטב יצטמצם ויכסה רק 1/2 מגובה הקציצות, זה בסדר – אין צורך להוסיף מים במהלך הבישול
- סוחטים חצי לימון, מפזרים כוסברה קצוצה וסוגרים את האש. מגישים את הקציצות כשהן חמות.