FoodisGood

חיפוש

מרק פו וייטנאמי • מתכון ביתי וקל להכנה

פו – Pho (מבוטא "פוה") הוא מרק אטריות וייטנאמי שעשוי מציר עצמות בקר, אטריות אורז, פרוסות דקיקות של בשר והמון מצרכים טריים שמוגשים איתו ועושים את כל ההבדל. אמנם המרק מכיל המון המון מרכיבים, אבל באמת שהוא סופר קל להכנה וכל אחד יכול להכין אותו בביתו. זו הגרסה שלנו (שהיא לא בדיוק אותנטית אבל מאוד מוצלחת) להכנת מרק פו ביתי, עם מצרכים שבהחלט ניתן להשיג בסופרים ובירקניות. ציר העצמות לוקח זמן אבל העבודה עליו מאוד פשוטה, כמו כן, תוכלו בהחלט לקצר משמעותית את ההכנה ע"י שימוש בציר בקר מוכן שניתן למצוא היום סופר (וברמה גבוהה יש לציין). המרק הזה יקח אתכם ישר לוייטנאם שם תמצאו אותו בשלל גרסאות, בכל דוכן רחוב ומסעדה. ואם עדיין לא ביקרתם – הוא יקרב אתכם לטעמים ולחוויה 🙂

מצרכים:

  • 1 בצל גדול, חתוך לרבעים
  • 2 חתיכות של 2 אינץ' ג'ינג'ר טרי, לא קלוף וחצוי, לאורך
  • 6 כוסות ציר בקר (קנוי או בהכנה ביתית, הדרכה להכנת ציר העצמות בהמשך המתכון)
  • 2 כוסות מים
  • 1/4 כפית תבלין כוסברה מיובשת, טחונה
  • 1 כפית רוטב דגים
  • 1 מקל קינמון קטן
  • 1/4 כפית רוטב סויה
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • בשר רצוי: פרוסות עוף או סינטה דקיקות (לא חייבים, אבל ממש כדאי)
  • אטריות אורז

להגשה:

  • 4 בצלים ירוקים קצוצים
  • 2 פלפל צ'ילי תאילנדי אדום,
  • פרוסים דק וללא גרעינים
  • 1 צרור כוסברה טרייה, קצוצה
  • 1 כוס נבטים טריים
  • 2 ליים פרוסים
  • 1 פלפל צ'ילי פרוס

הוראות הכנה:

  1. מניחים סיר גדול על אש בינונית, מוסיפים את חצאי הבצל וחתיכות הג'ינג'ר. מבשלים 4 דקות תוך ערבוב מדי פעם.
  2. מוסיפים לסיר את ציר הבקר, המים, הכוסברה, רוטב הדגים, רוטב סויה, מקל קינמון וקורט מלח ופלפל טריים. מביאים לרתיחה איטית, ואז מנמיכים את האש ומבשלים במשך 30 דקות.
  3. בינתיים מכינים אטריות אורז לפי הוראות האריזה. לאחר התרככות, מסננים, שוטפים ומניחים בצד.
  4. מכינים בקערות קטנות להגשה: כוסברה, בזיליקום, בצל ירוק, נבטים, פלחי ליים וצ'ילי פרוס.
  5. 5 דקות לפני סיום הבישול, מוסיפים למרק את הבשר הרצוי לבישול קצר, רק עד שהוא מוכן (2-3 דקות לעוף פרוס דק, 1-2 דקות לסטייק פרוס דק).
  6. מוציאים מהסיר את הג'ינג'ר, מקל הקינמון וחתיכות הבצל.
  7. מחלקים את האטריות בין הקערות, שופכים על האטריות מצקת מרק גדולה.
  8. מוסיפים את התוספות הרצויות וטורפים בהנאה.

עוד מנות מיוחדות שבטח תאהבו:

איך מכינים ציר עצמות למרק פו?

אם אתם רוצים ממש להשקיע, אתם בהחלט יכולים להכין את ציר עצמות הבקר למרק פו בעצמכם. הציר הביתי עשיר וארומטי, משלב תבלינים חמים וכולל קינמון, אניס וג'ינג'ר. אז איך מכינים ציר עצמות ביתי?

  • 1 קילו עצמות בקר למרק
  • 2 בצלים בינוניים (חצויים)
  • חתיכת שורש ג'ינג'ר 1 ס"מ
  • 1 כוכב אניס
  • 2 כפות רוטב דגים
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 מקל קינמון
  • 1 כפית גרגירי פלפל שחור
  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומניחים את העצמות על תבנית גדולה בשכבה אחת. צולים עד להשחמה, כ-30 דקות.
  2. מניחים את העצמות הצלויות ואת כל המרכיבים הנותרים בסיר גדול ומכסים ב-2 ליטר מים קרים, מבשלים על להבה נמוכה למשך 8 שעות.
  3. מסירים את עצמות הבקר ומסננים את הציר על מסננת דקה. בודקים את טעם הציר ומתבלים במלח לפי הטעם.
❤️✡️ מתכונים לשבת
🍽️🤔 רעיונות לארוחת ערב
🆕 חדשים
דילוג לתוכן