FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוף ממולא בורגול וחמוציות עם רוטב מיוחד לחג

שום דבר לא מנצח עוף שלם צלוי בתנור, במיוחד כשהוא ממלא במלית עסיסית ושוברת שגרה של בורגול, ירק וחמוציות ומתובל במרינדת שום ודבש מטריפה! המתכון סופר מומלץ לאירוח בשבתות ובחגים.

זמן עבודה: 35 דקות | 5-6 סועדים

מצרכים:

1 עוף שלם 

למילוי

  • כוס וחצי בורגול
  • 4 כוסות מים חמים עם מלח
  • בצל סגול גדול או 2 קטנים
  • 2 גזרים מגורדים
  • 1 כוס חמוציות
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור כוסברה
  • כף מלח
  • 1/2 כף פלפל שחור
  • כף כורכום

למרינדה

  • ¼ שמן זית
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות רכז רימונים
  • כף פפריקה
  • כף מלח
  • ½ כף פלפל

הוראות הכנה:

  1. שוטפים היטב את הבורגול במסננת מתחת למי ברז.
  2. משרים בקערה עם מים רותחים ומלח עד שיספגו כל הנוזלים (בערך כחצי שעה).
  3. מסננים את המים שנשארו.
  4. קוצצים דק את הפטרוזיליה, הכוסברה והבצל הסגול ומכניסים לקערה עם הבורגול.
  5. מגרדים לקערה 2 גזרים גדולים ומוסיפים את כוס החמוציות.
  6. מתבלים במלח כורכום ופלפל ומערבבים הכל יחד.
  7. מנקים היטב את העוף וממלאים אותו במילוי הבורגול.
  8. את שאריות המילוי שופכים בתבנית ומניחים מעל את העוף.
  9. בצנצנת קטנה משקשקים את מצרכי המרינדה.
    ושופכים מעל העוף בצורה אחידה (אפשר למרוח עם הידיים)
  10. מפזרים שיני שום מבחוץ (אפשר להכניס גם לתוך העוף)
  11. מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר כסף ומחוררים בסכין כ-4 חורים.
  12. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות וצולים למשך שעה וחצי.
  13. מסירים בזהירות את הכיסוי מהעוף וצולים לעוד כחצי שעה.
  14. מוציאים את העוף מהתנור, נותנים לו לנוח כעשר דקות ואז ניתן להגיש לשולחן ולחתוך, בתאבון.

עוד מתכוני עוף מומלצים :

-בתאבון-
דילוג לתוכן