FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוף עם פירות יבשים • מנה חגיגית בקלות

תבשיל עוף מתקתק עם פירות יבשים ותבלינים עשירים. מנה חגיגית שמשלבת מתוק ומלוח ומאוד קלה להכנה. מומלצת להגשה בשבתות ובחגים לצד אורז לבן או קוסקוס.

מתכון לעוף עם פירות יבשים

זמן הכנה: 10 דק' | זמן בישול: שעה ו-20 דק' | סה"כ: שעה וחצי

מצרכים:

  • 8 שוקי עוף
  • 3 בצלים גדולים
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כפות סוכר חום
  • 3 כפות דבש / סילאן
  • 1 כף מלח
  • 1 כף גדושה פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/2 כוס מים
  • 6 שזיפים מיובשים חצויים
  • 6 משמשים מיובשים חצויים
  • להגשה: שקדים פרוסים

הוראות הכנה:

  1. מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  2. מוסיפים שום ועוף ומטגנים מספר דקות מכל הצדדים.
  3. מוסיפים סוכר, דבש, כל התבלינים ומים ומביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים את הפירות היבשים, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כשעה.
  5. מעבירים לקערת הגשה לצד אורז לבן ומגישים.
    בתאבון!

עוד כמה מנות עיקריות שמשלבות פירות יבשים:

דילוג לתוכן