FoodisGood

צלי בקר עם פטריות שנמס בפה

היום נכין מנת צלי בקר סופר פופולרית שמשלבת ברוטב פטריות ובצל. המתכון שלנו לצלי בקר עם פטריות הוא מתכון מאוד קל להכנה, כל אחד יכול! הפטריות שברוטב מעניקות לבשר טעם אגוזי וניחוח נהדר, בשילוב עם עלי דפנה ועוד כמה תבלינים פשוטים מתקבלת מנה חגיגית ונהדרת לשבתות ולחגים. *שימו לב – ניתן להשתמש בפטריות משימורים אבל בהחלט כדאי לעשות את המאמץ ולהשתמש בפטריות טריות, הפטריות הן הבסיס לטעם המנה וכדאי מאוד להשתמש בטריות למיצוי טעמים מושלם.

זמן עבודה: 20 דקות | 3-4 סועדים

מצרכים:

  • 1 וחצי קילו בשר צלי כתף
  • 3 עלי דפנה
  • 3 בצלים גדולים
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 סלסילת פטריות שמפיניון טריות פרוסות (או פחית שימורי פטריות גדולה)
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית כורכום
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כף אבקת מרק פטריות
  • מים לכיסוי הנתח

הוראות הכנה:

  1. בסיר גדול שמספיק לכל נתח הבשר מניחים את הנתח, מכסים במים רותחים ומוסיפים פנימה עלי דפנה.
  2. מביאים לרתיחה ומבשלים למשך שעה וחצי, עד שהבשר רך. אם צריך, מוסיפים מים לסיר.
  3. מוציאים את נתח הבשר מהסיר ושומרים את מי הבישול שלו בצד. חותכים את הבשר לפרוסות עבות כמו של לחם או לקוביות גדולות.
  4. בסיר סוטאז' מטגנים בצלים קצוצים ברבע כוס שמן עד שהבצלים הופכים לשקופים.
  5. כעת מוסיפים פטריות ושום, מערבבים ומטגנים 2-3 דקות, עד שעולה ניחוח השום. מוסיפים מלח, פלפל וכורכום ומטגנים עוד דקה אחת.
  6. מוסיפים את הבשר בשכבה אחידה מעל לבצל והפטריות, מפזרים אבקת מרק פטריות ואז מוסיפים לסיר את מי בישול הבשר, עד לכיסוי ועוד קצת.
  7. מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים עם מכסה עוד כחצי שעה – שעה, הבשר מוכן כשהוא רך מאוד כשנוגעים בו עם מזלג. שימו לב מידי פעם שהנוזלים לא יצטמצמו מידי במהלך הבישול.

מה מומלץ להגיש עם צלי בשר ברוטב פטריות?

עוד מתכוני צלי בשר שאנחנו אוהבים:

שיתוף
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email
דילוג לתוכן