FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מוס שוקולד לפסח • קינוח מושלם בקלות

מחפשים קינוח מרשים לפסח? הנה מתכון מצוין! מוס שוקולד כשר לפסח שמכינים ממש בקלות ומגישים בכוסות כקינוח אישי מלהיב וטעים במיוחד. מכינים אותו ללא ביצים והוא כל-כך קל להכנה – את המוס הזה כל אחד יכול להכין. ניתן להכין מוס שוקולד חלבי או פרווה.

זמן עבודה: 10 דקות | כוסות לקינוח אישי

מצרכים:

למוס שוקולד:

  • 200 גרם שוקולד חלב שבור לקוביות / שוקולד מריר למוס פרווה
  • 200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 600 מ"ל שמנת מתוקה / שמנת ריץ' צמחית למוס פרווה

לקצפת:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה 38%-32% (250 מ"ל) / שמנת ריץ' צמחית למוס פרווה
  • 1 כף אבקת סוכר (או יותר תלוי במתיקות הרצויה)

הוראות הכנה:

  1. מניחים את קוביות השוקולד המריר והחלב בקערה גדולה חסינה לחום וממיסים במיקרוגל למשך 30 שניות, מוציאים ומערבבים וממשיכים לעוד 30 שניות. ממשיכים כך עד לקבלת מרקם חלק וקרמי, מניחים על השיש לכמה דקות להתקרר מעט.
  2. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. מקפלים בעדינות את השמנת לתוך השוקולד המומס עד לקבלת תערובת חלקה.
  3. מעבירים את המוס לשקית זילוף ומזלפים לתוך כוסות קינוח אישי, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר. למוס לפחות 5 שעות להתייצב, עדיף לילה שלם במקרר.
  4. לאחר שהמוס מתייצב מ כינים במהירות קצפת להגשה – מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר במיקסר או ידנית.
  5. ממשיכים בהקצפה במהירות בינונית (או הקצפה מהירה ידנית) במשך 5-6 דקות, עד שהקצפת מסמיכה.

עוד קינוחי פסח קלים וטעימים:

דילוג לתוכן