FoodisGood

ניוקי כשר לפסח עם רוטב עגבניות

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
את הניוקי הזה מכינים בקלות ונהנים מארוחת צהריים מעניינת לכל המשפחה! מתכון לניוקי כשר לפסח עם תפוחי אדמה וקורנפלור + מתכון לרוטב עגבניות מצוין שהולך נהדר עם הניוקי.

זמן עבודה: 20 דקות

מצרכים:

לניוקי

  • 1 קילו תפוחי אדמה קלופים
    1 כפית מלח
    1 כוס קורנפלור
    1 ביצה L

לרוטב

  • ½ בצל קצוץ
  • 1 עגבנייה קצוצה
  • 1 כף שום כתוש
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • כפית פפריקה
  • ⅓ כפית כורכום
  • ½ כפית סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1 עלה בזיליקום טרי קצוץ
  • ¼ כפית תבלין צ'ילי גרוס חריף (לא חובה)

הוראות הכנה:

הכנת ניוקי:

  1. את תפוחי האדמה מרתיחים בסיר עם מים וכפית מלח עד לריכוך, עדיך להרתיח את תפוחי האדמה בשלמותם, זה יקח זמן אבל זה ייתן את התוצאה הטובה ביותר.
  2. שתפוחי האדמה רכים מוציאים אותם לקערה ומועכים היטב לפירה חלק חלק וללא גושים. מוסיפים מלח, קורנפלור וביצה ומערבבים היטב עד לקבלת כדור בצק.
  3. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים ומעצבים כל חלק לצורת חבל ארוך בעובי של כ-2 ס"מ. פורסים כל חבל לניוקי בעובי חצי סנטימטר.
  4. מבשלים את הניוקי במי מלח רותחים במשך 3-4 דקות. מוציאים את הניוקי מהמים הרותחים ומסיימים ומגישים עם הרוטב.

הכנת רוטב עגבניות:

  1. מטגנים את הבצל והשום בסיר בינוני, מוסיפים עגבנייה קצוצה ומטגנים עוד 2 דקות.
  2. מוסיפים את הרסק, פפריקה, כורכום, סוכר, מלח, בזיליקום וצ'ילי (אם אוהבים חריף) ומוסיפים לזה כוס מים רותחים.
  3. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים את הרוטב למשך 15 דקות על אש נמוכה, עד להסמכת הרוטב.
    מוסיפים מלח פלפל לפי טעם,
  4. במידה והרוטב נהיה סמיך מידי, ניתן להוסיף מעט מים רותחים, תוך כדי ערבוב.
  5. לסיום מערבבים את הרוטב עם הניוקי המוכנים, בתאבון!

עוד פתרונות מעניינים לארוחת צהריים בפסח:

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

חדשים באתר

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.