את הניוקי הזה מכינים בקלות ונהנים מארוחת צהריים מעניינת לכל המשפחה! מתכון לניוקי כשר לפסח עם תפוחי אדמה וקורנפלור + מתכון לרוטב עגבניות מצוין שהולך נהדר עם הניוקי.
זמן עבודה: 20 דקות
מצרכים:
לניוקי
- 1 קילו תפוחי אדמה קלופים
1 כפית מלח
1 כוס קורנפלור
1 ביצה L
לרוטב
- ½ בצל קצוץ
- 1 עגבנייה קצוצה
- 1 כף שום כתוש
- 2 כפות רסק עגבניות
- כפית פפריקה
- ⅓ כפית כורכום
- ½ כפית סוכר
- 1 כפית מלח
- 1 עלה בזיליקום טרי קצוץ
- ¼ כפית תבלין צ'ילי גרוס חריף (לא חובה)
הוראות הכנה:
הכנת ניוקי:
- את תפוחי האדמה מרתיחים בסיר עם מים וכפית מלח עד לריכוך, עדיך להרתיח את תפוחי האדמה בשלמותם, זה יקח זמן אבל זה ייתן את התוצאה הטובה ביותר.
- שתפוחי האדמה רכים מוציאים אותם לקערה ומועכים היטב לפירה חלק חלק וללא גושים. מוסיפים מלח, קורנפלור וביצה ומערבבים היטב עד לקבלת כדור בצק.
- מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים ומעצבים כל חלק לצורת חבל ארוך בעובי של כ-2 ס"מ. פורסים כל חבל לניוקי בעובי חצי סנטימטר.
- מבשלים את הניוקי במי מלח רותחים במשך 3-4 דקות. מוציאים את הניוקי מהמים הרותחים ומסיימים ומגישים עם הרוטב.
הכנת רוטב עגבניות:
- מטגנים את הבצל והשום בסיר בינוני, מוסיפים עגבנייה קצוצה ומטגנים עוד 2 דקות.
- מוסיפים את הרסק, פפריקה, כורכום, סוכר, מלח, בזיליקום וצ'ילי (אם אוהבים חריף) ומוסיפים לזה כוס מים רותחים.
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים את הרוטב למשך 15 דקות על אש נמוכה, עד להסמכת הרוטב.
מוסיפים מלח פלפל לפי טעם, - במידה והרוטב נהיה סמיך מידי, ניתן להוסיף מעט מים רותחים, תוך כדי ערבוב.
- לסיום מערבבים את הרוטב עם הניוקי המוכנים, בתאבון!