FoodisGood

חצ'פורי • מאפה גבינות וביצה גיאורגי

בצק רך ואוורירי, קצוות פריכים ומילוי גבינות עשיר משתלבים יחד ויוצרים לנו את אחד המאפים הכי טעימים בעולם – היום תלמדו איך מכינים אותו! מתכון להכנת אצ`רולי חצ'פורי ביתי מנצח שכולם יכולים להכין. סירות קטנות של בצק עם גבינות וביצה יהפכו את ארוחת הערב שלכם למשהו מיוחד!

זמן עבודה: 30 דקות | 6-8 חצ'פורי גדולים

מצרכים:

לבצק החצ'פורי:

  • 1 קילו קמח
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 3 כוסות מים פושרים (כוס חד"פ של שתייה חמה)
  • להברשה : 1 ביצה טרופה + כף מים

למילוי גבינות:

  • 400 גרם גבינות מלוחות 16% (עדיף מ-2 סוגים שונים: חמד / פטה / בולגרית / גבינה גרוזינית)
  • 350 גרם מוצרלה מגוררת
  • 250 גרם קוטג'
  • 1 ביצה

לתוספת ביצה:

  • 6-8 ביצים טריות

הוראות הכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים 1/2 קילו קמח עם כפית מלח, מוסיפים את שאר הקמח, יוצרים גומה ולמרכזה מכניסים את השמרים, סוכר, שמן ומים פושרים בהדרגה.
  2. לשים את הבצק כמה דקות ומניחים להתפחה של חצי שעה. לשים פעם שנייה, מחלקים את הבצק ל 6-8 כדורים, מכסים במגבת ומניחים לרבע שעה.
  3. מרדדים כל כדור בצק לצורת אליפסה דקה וסוגרים בקצוות לצורת סירה (ע"י גלגול הקצוות המקבילים כמו עטיפת סוכרייה, או צביטה).
  4. מעבירים את סירות הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה (2 סירות בכל תבנית). מכסים ומניחים לרבע שעה.
    *הערה: אם אין לכם מספיק תבניות הניחו את הסירות על נייר אפייה על משטח העבודה, בכל מקרה – אל תמלאו את הבצק לפני שהוא מונח על נייר אפייה כי לא תוכלו להעביר אותו לאחר המילוי.
  5. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  6. מערבבים את כל הגבינות עם הביצה. ממלאים בכל חצ'פורי שכבת גבינות שמכסה יפה את שטח פנים המאפה אך לא עולה על גובה הקצוות.
  7. טורפים ביצה עם כף מים ומברישים את הקצוות של כל סירה בנדיבות.
  8. אופים את החצ'פורי בתנור חם למשך 20 דקות, המאפה מוכן כשהקצוות שחומים ויפים.
  9. לאחר 15 דקות אפייה מוציאים את התבנית מהתנור, בעזרת כף יוצרים גומה במרכז הגבינות ושוברים מעל חצ'פורי ביצה אחת מחזירים לתנור עד לסיום האפייה.

איך אוכלים חצ'פורי בדרך המסורתית?

כשהוא חם חם מהתנור מפזרים על החצ'פורי קצת פפריקה חריפה או אבקת צ'ילי, שוברים את הצוות המאפה ומשתמשים בהם כדי לשבור את החלמון שבמרכז ואז פשוט חותכים כמו פיצה ואוכלים בהנאה.

האם אפשר להקפיא חצ'פורי?

בהחלט! חצ'פורי מוכן (ללא הביצה) ניתן להקפיא לאחר שהוא התקרר לחלוטין, פשוט אחסנו את החצ'פורי המוכן בקופסה אטומה, כאשר חתיכת נייר אפייה מפרידה בין המאפים. להפשרה – הפשירו על השיש למשך שעה, שברו ביצה בגומה במרכז ואז חממו בתנור 5-8 דקות.

עוד מאפי גבינות לארוחת ערב:

אם אתם כמונו – אתם בטח אוהבים מאפים מלוחים לארוחת ערב! לפניכם רשימה של מאפים מושלמים:

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.