FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

קיש פטריות וגבינות עשיר במיוחד

חג שבועות מתקרב ולצד הפסטה, הפשטידות, המאפים והקינוחים, תמיד נמצא על השולחן גם קיש פטריות, ואם הוא מוצלח כמו הקיש הבא – תתכוננו לחטוף אותו מהר מהשולחן כי לא יישאר פירור ממנו! מתכון לקיש פטריות עשיר בגבינות, בצל, פטריות טריות ותבלינים ובבצק פריך ביתי מהמם.

זמן עבודה: 30 דקות | תבנית קיש

מצרכים:

להכנת בצק פריך לקיש ביתי:

  • 200 גרם קמח
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 חלמון
  • 2-3 כפות מים קרים

למלית קיש פטריות וגבינה:

  • 50 גרם חמאה
  • 2 בצלים לבנים קצוצים
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 סלסילה פטריות שמפיניון קצוצות גס
  • 1 גביע שמנת להקצפה
  • 200 גרם גבינה בולגרית / פטה מפוררת
  • 150 גרם גבינת פרמז'ן / צ'דר מגוררת
  • 2 ביצים L
  • 4 כפות קמח
  • 1/4 כפית מלח
  • מעט פלפל שחור

הוראות הכנה:

להכנת בצק קיש ביתי:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים במעבד מזון קמח, חמאה, סוכר ומלח בפולסים קצרים, עד לקבלת תערובת פירורית. ניתן לערבב וללוש גם ביד.
  3. מוסיפים בין 2 ל-3 כפות מים וחלמון ומערבבים עד לקבלת שכבה אחידה של בצק.
  4. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור ל-30 דקות.
  5. מרדדים את הבצק לצורת עיגול על משטח מקומח ומרפדים תבנית קיש סטנדרטית.
  6. דוקרים קלות עם מזלג את בצק הקיש ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
  7. מוציאים את הקיש מהמקפיא, מניחים מעל נייר אפייה ומפזרים מעל שעועית / חומוס / אורז יבש, על מנת ליצור משקולת על הבצק שלא יתפח באפייה.
  8. אופים כרבע שעה עד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור, מסירים את נייר האפייה עם המשקולת ומצננים.

להכנת המלית:

  1. מטגנים את הבצל הקצוץ בחמאה עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות והשום ומטגנים 5 דקות, מערבבים מידי פעם. מוציאים לקערה לצינון.
  2. בקערה גדולה מערבבים את כל הגבינות עם שמנת, ביצים' קמח ותבלינים. מוסיפים את הבצל והפטריות המטוגנים ומערבבים לבלילה אחידה.
  3. יוצקים את המלית בזהירות על הבצק הפריך ומשטחים מעט בעזרת מרית.
  4. אופים בתנור החם על 170 מעלות למשך 40 דקות, הקיש מוכן שהמלית מזהיבה באופן שווה.
  5. שימו לב – אין לפרוס את הקיש לפני שהוא התקרר מעט, לפחות 15 דקות על השיש.

עוד קישים מעולים לשבועות:

דילוג לתוכן