חג שבועות מתקרב ולצד הפסטה, הפשטידות, המאפים והקינוחים, תמיד נמצא על השולחן גם קיש פטריות, ואם הוא מוצלח כמו הקיש הבא – תתכוננו לחטוף אותו מהר מהשולחן כי לא יישאר פירור ממנו! מתכון לקיש פטריות עשיר בגבינות, בצל, פטריות טריות ותבלינים ובבצק פריך ביתי מהמם.
זמן עבודה: 30 דקות | תבנית קיש
מצרכים:
להכנת בצק פריך לקיש ביתי:
- 200 גרם קמח
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1/2 כפית סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 1 חלמון
- 2-3 כפות מים קרים
למלית קיש פטריות וגבינה:
- 50 גרם חמאה
- 2 בצלים לבנים קצוצים
- 2 שיני שום כתושות
- 1 סלסילה פטריות שמפיניון קצוצות גס
- 1 גביע שמנת להקצפה
- 200 גרם גבינה בולגרית / פטה מפוררת
- 150 גרם גבינת פרמז'ן / צ'דר מגוררת
- 2 ביצים L
- 4 כפות קמח
- 1/4 כפית מלח
- מעט פלפל שחור
הוראות הכנה:
להכנת בצק קיש ביתי:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מערבבים במעבד מזון קמח, חמאה, סוכר ומלח בפולסים קצרים, עד לקבלת תערובת פירורית. ניתן לערבב וללוש גם ביד.
- מוסיפים בין 2 ל-3 כפות מים וחלמון ומערבבים עד לקבלת שכבה אחידה של בצק.
- עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור ל-30 דקות.
- מרדדים את הבצק לצורת עיגול על משטח מקומח ומרפדים תבנית קיש סטנדרטית.
- דוקרים קלות עם מזלג את בצק הקיש ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
- מוציאים את הקיש מהמקפיא, מניחים מעל נייר אפייה ומפזרים מעל שעועית / חומוס / אורז יבש, על מנת ליצור משקולת על הבצק שלא יתפח באפייה.
- אופים כרבע שעה עד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור, מסירים את נייר האפייה עם המשקולת ומצננים.
להכנת המלית:
- מטגנים את הבצל הקצוץ בחמאה עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות והשום ומטגנים 5 דקות, מערבבים מידי פעם. מוציאים לקערה לצינון.
- בקערה גדולה מערבבים את כל הגבינות עם שמנת, ביצים' קמח ותבלינים. מוסיפים את הבצל והפטריות המטוגנים ומערבבים לבלילה אחידה.
- יוצקים את המלית בזהירות על הבצק הפריך ומשטחים מעט בעזרת מרית.
- אופים בתנור החם על 170 מעלות למשך 40 דקות, הקיש מוכן שהמלית מזהיבה באופן שווה.
- שימו לב – אין לפרוס את הקיש לפני שהוא התקרר מעט, לפחות 15 דקות על השיש.