
חרוסת בוכרית מיוחדת לפסח
על ידי FoodisGood קינוחים
עליזה גורן משתפת אותנו במתכון הבלעדי לחרוסת האלוהית של סבא "מואיז". עליזה מספרת - "אבי "מואיז" עליו השלום היה יהודי קפדן ודייקן, מידי ערב החג היה מכנס את אחיי ואותי לבוש ב"ג'ומה" אותו חלוק בוכרי ססגוני ורקום, מראה ומלמד אותנו את סוד החרוסת.
- זמן עבודה: 30 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
30 דקות
30 דקות
1 שעה
הוראות הכנה
אגוזי מלך, אגוזי בונדוק, שקדים, פקאנים,משמשים יבשים, שזיפים שחורים מגולענים, צימוקים בהירים, צמוקים שחורים, טבעות תפוח עץ יבשים, תמרים מגהול, 100 גר' מכל סוג טוחנים היטב במטחנה.
מוסיפים לתערובת הטחונה סילאן, סוכר, יין, מיץ תפוזים ותבלינים.
נותנים לנוזלים להספג ומתאפקים חזק לא לזנב מהפינות כי מה ישאר לאורחים?
איזה כיף שכבר פסח! הבית נקי וכולם מחכים למאכלי החג המסורתיים. אם אתם אוהבים את פסח כמונו, אתם בטוח תאהבו את העמודים הבאים:
- עוגות לפסח - המתכונים הכי טובים שלנו לעוגות כשרות לחג
- מתכון לקניידלך - כולל מרק מומלץ
- לחמניות כשרות לפסח - לא רק לחמניות מקמח מצה! מגוון סוגים מעניינים
- קינוחים לפסח - כל מה שכדאי להכין לקינוח ארוחת החג
- פיצה כשרה לפסח - פתרון מעולה לימי חול המועד
- עוגת שוקולד לפסח - מתוקה, זריזה ומוצלחת
ואם אתם מחפשים רעיונות נוספים - בקרו במדור פסח באתר: מתכונים לפסח - כל המתכונים לחג בעמוד אחד