כדורי תמרים ואגוזים שמכינים בבית בקלות

על ידי FoodisGood  ,

המתכון של לינדה רבינוביץ' בן שבת לכדורי תמרים מיוחדים ואישיים מתאימים לפסח ולא רק - כדורי תמרים ואגוזים מתוקים ובריאים שיחכו לכם במקפיא בכל פעם שיהיה לכם חשק למתוק.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
  • 30 דקות

    15 דקות

    45 דקות

  • 12-25 כדורי תמרים

מצרכים למתכון

1 כוס מים רותחים

כפית קינמון

כפית ציפורן

חבילת תמרים מגולענים

300 גרם אגוזי מלך

מעט יין

הוראות הכנה

בסיר קטן מרתיחים כוס מים, מוסיפים קינמון וציפורן ומבשלים על להבה בינונית.

מוסיפים לסיר חבילת תמרים מגולענים וממשיכים לבשל כמה דקות.

מסירים מהאש ומצננים את החרוסת.

בינתיים טוחנים אגוזים בפולסים קצרים עד למרקם הרצוי.

מוסיפים את האגוזים לתערובת החרוסת יחד עם מעט יין ומערבבים היטב.

מעבירים את החרוסת למקרר או למקפיא עד לקירור מוחלט.

משמנים ידיים ויוצרים מתערובת החרוסת כדורים קטנים.

את כדורי החרוסת ניתן לגלגל באגוזים קצוצים או לקשט באגוז שלם - להניח במנז'טים ולשמור במקרר.

שתפו את המתכון >>

2 דירוגים וחוות דעת

ליבנת

11/03/2018

חיכיתי לפסח רק בשביל מתכונים כאלו!
רעיון מעולה וטעים מאוד אני רצה להכין אין כמו חרוסתת

חגית

21/03/2015

דרך מדליקה להגיש את החרוסת בליל הסדר. חשבתי להניח לכל אורח כדור חרוסת שיחכה לו על הצלחת, הם ישארו יציבים או יתפרקו?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00