מתכון למקלובה מקצועית עם חציל ופרגיות

על ידי המטבח של שרית  ,

מתכון למקלובה מקצועית עם פרוסות חצילים, פרגיות, גרגירי חומוס, בצל ועגבנייה. עוגת אורז פרסי מדהימה שתרשים את כל האורחים! אם תעקבו באדיקות אחר המתכון תצא לכם מקלובה מהממת!

  • זמן עבודה: 35 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 25 דקות
  • 35 דקות

    50 דקות

    1 שעה 25 דקות

  • 7-8 מנות

מצרכים למתכון

לחצילים:

חציל גדול

מלח

שמן

לפרגיות:

שמן

4-5 נתחי פרגיות

מלח ופלפל

לאורז:

2 כפות שמן

2 כוסות אורז פרסי או בסמטי הודי

4 כוסות מים רותחים

1/4 כפית מלח

1/2 כוס גרגירי חומוס מבושלים (אפשר גם משימורים)

למקלובה:

כף שמן

בצל פרוס לטבעות

עגבנייה פרוסה

הוראות הכנה

הכנת החצילים:

פורסים את החציל לאורכו לרצועות דקות, מניחים על השיש וממליחים מכל צד. לפני הטיגון מנערים את החצילים היטב מעל לכיור.

במחבת רחבה עם שכבה שמן נדיבה מטגנים את רצועות החציל משני הצדדים עד להשחמה, מוציאים לנייר סופג.

הכנת הפרגיות:

במחבת חמה עם קצת שמן מטגנים את הפרגיות עם מלח ופלפל כ-5 דקות מכל צד ומוציאים לנייר סופג.

חותכים את הפרגיות לחתיכות גסות.

הכנת האורז:

בסיר גדול מחממים 2 כפות שמן ומטגנים את האורז כדקה אחת, מוסיפים 4 כוסות מים רותחים ומלח, מרתיחים, מנמיכים ללהבה נמוכה, מכסים עם מכסה ומבשלים את האורז למשך 10 דקות.

מעבירים את האורז למסננת ונפטרים ממי הבישול, מצננים מעט (כ-5 דקות).

מוסיפים לאורז גרגירי חומוס ופרגיות ומערבבים היטב.

הכנת המקלובה:

בסיר עם כף שמן מסדרים את פרוסות החציל כך שהן מכסות היטב את תחתית הסיר, מוסיפים טבעות בצל ומכסים הכל באורז, מעל לאורז מסדרים את פרוסות העגבנייה ולבסוף מכסים במכסה.

כעת מתחילים בייצור אדים - מחממים את המקלובה על להבה גבוהה כ-3 דקות, רק עד שנוצרים אדים.

ברגע שנוצרים אדים מנמיכים ללהבה נמוכה נמוכה ומבשלים עם מכסה למשך 10 דקות.

האורז ישלים את הבישול בעזרת האדים והמקלובה תצא נפלאה!

בסיום הבישול פותחים מכסה ומניחים לצינון של 15 דקות, זמן הזה המקלובה גם תתייצב.

מניחים מעל לסיר צלחת הגשה כבדה וגדולה ובעדינות רבה הופכים את הסיר על הצלחת ומניחים על השיש.

מושכים בעדינות את הסיר כלפי מעלה וחושפים את המקלובה.

חצילים, אורז, בשר- אין יותר טעים מזה! אם אתם אוהבים את המתכון הזה למקלובה, בטוח תאהבו עוד מתכונים מעניינים כמו אלו:

שתפו את המתכון >>

3 דירוגים וחוות דעת

שרה

11/02/2018

חשוב מאוד להוסיפ למקלובה שום!! אני לא יכולה בלעדיו!

אביבה

06/02/2018

הכנתי את המקלובה מאוד טעימה!

שלומית

04/09/2017

הרשמתי אפילו את חמתי עם המקלובה

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00