מאפה שבלולי קינמון מבצק שמרים

על ידי FoodisGood  ,

מתכון מעולה לשבלולי בצק שמרים שממלאים את הבית בריח הקינמון המדהים. מאפה מעולה לפתוח את הבוקר בחיוך...

  • זמן עבודה: 45 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
  • 45 דקות

    30 דקות

    1 שעה 15 דקות

  • 30 שבלולים

מצרכים למתכון

1 כוס חלב

3 כפות חמאה רכה

1/2 3 כוסות קמח לבן

1/2 כוס סוכר

1 ביצה L

שקית שמרית או 1/4 2 כפיות שמרים יבשים

כפית מלח

תרסיס שמן

למילוי

3/4 כוס סוכר חום דחוס

3 כפות קינמון טחון

1/4 כוס חמאה רכה

הוראות הכנה

בקערה שמתאימה לחימום במיקרול מערבבים חמאה וחלב, מחממים במיקרוגל עד להמסת החמאה, אבל לא יותר מ-24 שניות. יוצקים לתוך קערת מיקסר עם וו לישה.

מנפים לקערה כוס קמח, סוכר, ביצים, שמרים ומלח ומקציפים במהירות נמוכה במשך 3 דקות. עוצרים מידי פעם כדי לגרד את צידי הקערה. מנפם לקערה עוד 1/2 2 כוסות קמח ומקציפים על מהירות נמוכה עד לקבלת בצק דביק שמתנתק מדפנות הקערה. אם הבצק דביק מאוד, מוסיפים עוד קמח, כף אחד כף ומערבבים עד לקבלת בצק דביק אבל לא יותר מידי.

משטחים משטח עבודה ולשים עד שהבצק הופך חלק וגמיש, לשים כ- 8 דקות ויוצרים כדור גדול.

משמנים קערה בספריי שמן ואליה מעבירים את הבצק. מסים עם ניילון נצמד ועליו מגבת ומניחים לתפיחה למשך שעתיים.

בינתיים מערבבים בקערה בינונית סוכר חום עם קינמון.

כאשר הבצק תפח, מעבירים אותו למשטח עבודה. זורקים את הבצק 3-4 פעמים כד להוציא את אוויר ומרדדים למלבן גדול 27/38 ס"מ בערך.

על גבי הבצק מורחים שכבה שווה של חמאה רכה ומשאירים קצוות נקיים. מעל החמאה מפזרים את המילוי תוך שמירה על קצוות נקיים.

בעדינות רבה ובלי ללחוץ מגלגלים את הבצק לרוחב בצורה של נקניק ארוך ומניחים אותו כך שהתפר למטה. בעזרת סכין חדה, פורסים מהבצק 16-18 פרוסות שוות.

מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה משומן בתרסיס שמן. מסדרם את שבלולי הקינמון בזה לצד זה, תוש שמירה על רווחים גדולים ככל הניתן. מכסים את התבניות בניילון נצמד ומעליו מגבת מטבח ומתפיחים במשך 45 דקות במקום חמים.

ממקמים את התבניות בתנור (בתנור גדול יש לשמור על רווח של מסילה אחת בין 2 התבניות, בתנור קטן יש לאפות את התניות בנפרד). מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות, עד שהשבלולים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומצננים במשך 10 דקות.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00