צ’יפס עגול מתנפח כמו בפלאפליות

על ידי Linda's Home Made  , , ,

זו לא מנת פלאפל בלי הצ'יפס המתנפח המוכר בפלאפליות ברחבי הארץ. הכנת צ'יפס נפוח היא ממש פשוטה והצ'יפס עצמו משדרג את הארוחה.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 35 דקות
  • 15 דקות

    20 דקות

    35 דקות

  • 2-3 סועדים

מצרכים למתכון

2 תפוחי אדמה

ביצה L

3 כפות קמח

1/2 שקית אבקת אפייה

1/2 כפית שטוחה מלח

1/4 כפית אבקת מרק עוף

1/8 כפית פלפל שחור

מעט מים

הוראות הכנה

את תפוחי האדמה קולפים ופורסים לפרוסות דקות דקות, עדיף לפרוס במנדולינה.

בקערה גדולה מערבבים יחדיו את כל חומרי המתכון (מלבד תפוחי האדמה והמים).

מוסיפים לבלילה מעט מים וטורפים היטב עד לקבלת בלילה חלקה וסמיכה וללא גושים, ממשיכים להוסיף מים במידת הצורך. מרקם הבלילה דומה לטחינה סמיכה.

נחמם שמן עמוק וכאשר השמן חם נטבול את פרוסות תפוחי האדמה בבלילה וישר לשמן החם לטיגון על להבה בינונית עד להזהבה משני הצדדים.

מוציאים את הצ'יפס לנייר סופג ומגישים חם.

אם נשארת בלילה כדאי לפרוס עוד תפוחי אדמה, ניתן לאחסן במקרר ללילה אחד.

שתפו את המתכון >>

2 דירוגים וחוות דעת

ורד

06/02/2018

יצא מעולה ממש כמו ציפס עגול במסעדה! רק צריך להוסיף טיפה בירה קרה .

צחי שמחון

05/08/2016

יוצא סביר לא כמו במסעדות בכלל
לדעתי בגלל שחייב איזה ציפסר עם חום גבוהה

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00