זמן עבודה: 15 דקות | מתאים לחבילת פסטה שלמה
מצרכים:
- 1 חבילת פסטה פנה או כל פסטה אחרת שאוהבים, מבושלת לפי הוראות היצרן
- 50 גרם חמאה
- 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- 1 סלסילת פטריות טריות חצויות
- 1 כף קמח
- 1 כוס חלב
- 1 גביע שמנת מתוקה מעל 15% שומן (250 מ"ל)
- 1 כף מיץ לימון טרי (לא חובה אבל סופר משדרג)
- קורט אגוז מוסקט
- מלח ופלפל לפי הטעם
- להגשה מקצועית: כמה עלי בייבי תרד טריים + גבינת פרמז'ן להגשה
הוראות הכנה:
- מחממים מחבת עמוקה על להבה בינונית ובה מטגנים את הבצל והפטריות בחמאה עד שהבצל הופך שקוף.
- מוסיפים שום כתוש וממשיכים בטיגון עוד 2-3 דקות, תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים למחבת כף קמח ומערבבים היטב בעזרת כף סיליקון, מערבבים במהירות עד למרקם סמיך, בערך 2 דקות.
- מיד כשמתקבל מרקם סמיך מוסיפים חלב. ממשיכים בערבוב עד שאין יותר גושים ברוטב.
- כעת מוסיפים שמנת, מיץ לימון, אגוז מוסקט, מלח ופלפל. מנמיכים להבה ומבשלים את הרוטב עד לסמיכות הרצויה, בין 3-6 דקות. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
- את הרוטב ניתן להגיש מעל לפסטה בצלחת או לערבב עם הפסטה בסיר, לבחירתכם.