FoodisGood

פסטה שמנת ופטריות • מתכון פשוט ומנצח

כל בשלן טוב צריך מתכון מנצח להכנת פסטה ברוטב שמנת ופטריות, נראה שהמנה האיטלקית הקלאסית הזאת הפכה לחלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי והיא מככבת בארוחות ערב משפחתיות לרוב. היום נלמד להכין פסטה ברוטב שמנת פטריות קלאסי ומצוין, המתכון הזה ילך איתכם לנצח – הוא סופר קל להכנה והתוצאה משלמת.

זמן עבודה: 15 דקות | מתאים לחבילת פסטה שלמה

מצרכים:

  • 1 חבילת פסטה פנה או כל פסטה אחרת שאוהבים, מבושלת לפי הוראות היצרן
  • 50 גרם חמאה
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 סלסילת פטריות טריות חצויות
  • 1 כף קמח
  • 1 כוס חלב
  • 1 גביע שמנת מתוקה מעל 15% שומן (250 מ"ל)
  • 1 כף מיץ לימון טרי (לא חובה אבל סופר משדרג)
  • קורט אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • להגשה מקצועית: כמה עלי בייבי תרד טריים + גבינת פרמז'ן להגשה

הוראות הכנה:

  1. מחממים מחבת עמוקה על להבה בינונית ובה מטגנים את הבצל והפטריות בחמאה עד שהבצל הופך שקוף.
  2. מוסיפים שום כתוש וממשיכים בטיגון עוד 2-3 דקות, תוך כדי ערבוב.
  3. מוסיפים למחבת כף קמח ומערבבים היטב בעזרת כף סיליקון, מערבבים במהירות עד למרקם סמיך, בערך 2 דקות.
  4. מיד כשמתקבל מרקם סמיך מוסיפים חלב. ממשיכים בערבוב עד שאין יותר גושים ברוטב.
  5. כעת מוסיפים שמנת, מיץ לימון, אגוז מוסקט, מלח ופלפל. מנמיכים להבה ומבשלים את הרוטב עד לסמיכות הרצויה,  בין 3-6 דקות. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
  6. את הרוטב ניתן להגיש מעל לפסטה בצלחת או לערבב עם הפסטה בסיר, לבחירתכם.

עוד מתכוני פסטה שחובה להכיר:

שיתוף
וואטסאפ
פייסבוק
פינטרסט
אימייל

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.