האורז הזה יהיה תוספת מעולה לכל ארוחה – אורז בתיבול נהדר ובתוספת פטריות טריות שמוסיפות עומק וטעם מעולה. אפשר להשתמש בכל סוג פטריות שאוהבים.
זמן עבודה: 15 דקות | סיר סוטאז'
מצרכים:
- 200 גרם פטריות טריות מכל סוג שאוהבים
- 2 שיני שום
- 2 כפות שמן
- 1/4 כפית תבלין טימין מיובש
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/8 כפית מלח
- 1 כוס אורז בסמטי
- 1.5 כוסות מים רותחים
- 1 כפית אבקת מרק פטריות
- חופן פטרוזיליה קצוצה
הוראות הכנה:
- פורסים את הפטריות וקוצצים את השום.
- בסיר סוטאז' מקפיצים את הפטריות בשמן הזית,
- מוסיפים שום, טימין, פלפל ומלח ומטגנים על להבה בינונית-נמוכה עד שהפטריות משחימות ומגירות את נוזליהן.
- מוסיפים למחבת את האורז, מערבבים ומטגנים יחדיו עוד כ-3 דקות.
- מוסיפים את המים ואבקת המרק ומערבבים היטב כדי להמיס את כל אבקת המרק בתוך המים.
- מכסים את הסיר, מעלים את הלהבה לבינונית-גבוהה ומביאים לרתיחה. כשהמים מגיעים לרתיחה מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כ-15 דקות מבלי לפתוח ולערבב.
- לאחר 15 דקות מסירים את הסיר מהאש ומשאירים מכסה למשך 5 דקות נוספות.
לבסוף מסירים את המכסה ומערבבים בעדינות בעזרת מזלג. - טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך, מקשטים בפטרוזיליה ומגישים.