FoodisGood

אורז פטריות טריות פשוט ונפלא

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
האורז הזה יהיה תוספת מעולה לכל ארוחה – אורז בתיבול נהדר ובתוספת פטריות טריות שמוסיפות עומק וטעם מעולה. אפשר להשתמש בכל סוג פטריות שאוהבים.

זמן עבודה: 15 דקות | סיר סוטאז'

מצרכים:

  • 200 גרם פטריות טריות מכל סוג שאוהבים
  • 2 שיני שום
  • 2 כפות שמן
  • 1/4 כפית תבלין טימין מיובש
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/8 כפית מלח
  • 1 כוס אורז בסמטי
  • 1.5 כוסות מים רותחים
  • 1 כפית אבקת מרק פטריות
  • חופן פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה:

  1. פורסים את הפטריות וקוצצים את השום.
  2. בסיר סוטאז' מקפיצים את הפטריות בשמן הזית,
  3. מוסיפים שום, טימין, פלפל ומלח ומטגנים על להבה בינונית-נמוכה עד שהפטריות משחימות ומגירות את נוזליהן.
  4. מוסיפים למחבת את האורז, מערבבים ומטגנים יחדיו עוד כ-3 דקות.
  5. מוסיפים את המים ואבקת המרק ומערבבים היטב כדי להמיס את כל אבקת המרק בתוך המים.
  6. מכסים את הסיר, מעלים את הלהבה לבינונית-גבוהה ומביאים לרתיחה. כשהמים מגיעים לרתיחה מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כ-15 דקות מבלי לפתוח ולערבב.
  7. לאחר 15 דקות מסירים את הסיר מהאש ומשאירים מכסה למשך 5 דקות נוספות.
    לבסוף מסירים את המכסה ומערבבים בעדינות בעזרת מזלג.
  8. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך, מקשטים בפטרוזיליה ומגישים.

עוד מתכוני פטריות מיוחדים שכדאי לנסות:

  1. פשטידת פטריות טריות
  2. לזניה פטריות וגבינות
  3. מרק פטריות מוקרם
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email