FoodisGood

אורז פטריות טריות פשוט ונפלא

האורז הזה יהיה תוספת מעולה לכל ארוחה – אורז בתיבול נהדר ובתוספת פטריות טריות שמוסיפות עומק וטעם מעולה. אפשר להשתמש בכל סוג פטריות שאוהבים.

זמן עבודה: 15 דקות | סיר סוטאז'

מצרכים:

  • 200 גרם פטריות טריות מכל סוג שאוהבים
  • 2 שיני שום
  • 2 כפות שמן
  • 1/4 כפית תבלין טימין מיובש
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/8 כפית מלח
  • 1 כוס אורז בסמטי
  • 1.5 כוסות מים רותחים
  • 1 כפית אבקת מרק פטריות
  • חופן פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה:

  1. פורסים את הפטריות וקוצצים את השום.
  2. בסיר סוטאז' מקפיצים את הפטריות בשמן הזית,
  3. מוסיפים שום, טימין, פלפל ומלח ומטגנים על להבה בינונית-נמוכה עד שהפטריות משחימות ומגירות את נוזליהן.
  4. מוסיפים למחבת את האורז, מערבבים ומטגנים יחדיו עוד כ-3 דקות.
  5. מוסיפים את המים ואבקת המרק ומערבבים היטב כדי להמיס את כל אבקת המרק בתוך המים.
  6. מכסים את הסיר, מעלים את הלהבה לבינונית-גבוהה ומביאים לרתיחה. כשהמים מגיעים לרתיחה מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כ-15 דקות מבלי לפתוח ולערבב.
  7. לאחר 15 דקות מסירים את הסיר מהאש ומשאירים מכסה למשך 5 דקות נוספות.
    לבסוף מסירים את המכסה ומערבבים בעדינות בעזרת מזלג.
  8. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך, מקשטים בפטרוזיליה ומגישים.

עוד מתכוני פטריות מיוחדים שכדאי לנסות:

  1. פשטידת פטריות טריות
  2. לזניה פטריות וגבינות
  3. מרק פטריות מוקרם
ארוחות צהריים בריאות • אוסף מתכונים

מחפשים רעיונות לארוחת צהריים משביעה, מזינה ובריאה? הכנו לכם אוסף מתכונים בריאים לארוחת צהריים מכל הסוגים – בשר, עוף, הודו, צמחוני, תוספות בריאות, סלטים לצד הארוחה, דגים וגם מתוקים בריאים לסיום הארוחה!

עוגיות גרידת לימון טבעוניות

עוגיות מהממות לאוהבי הלימון שמשלבות מרכיבים בסיסיים ויוצרות בבית ניחוח נהדר. עוגיות ללא ביצים, מאוד קלות להכנה ונפלאות לצד התה.

התגעגענו: חמין, קובה ומרק שעועית לחורף

3 מתכונים סופר פופולריים שתמיד פותחים את עונת החורף – חמין, קובה ומרק שעועית עשיר. לקראת החורף החשק שלנו במזונות מנחמים גובר ואין מי שיסרב לקערת מרק קובה מחממת, לחמין בשבת או למרק שעועית עשיר בערב שישי.

פודינג צ'יה עם שוקולד וחמאת בוטנים

מתכון לקינוח קל ובריא שיספק מיד את החשק למתוק; פודינג צ'יה עם שוקולד וחמאת בוטנים. טבעוני, קל להכנה וכמובן – טעים! ניתן להכין את הקינוח בגרסה ללא סוכר.

דילוג לתוכן