FoodisGood

אורז בתנור • מתכון קל וטעים

מנה נהדרת, מלאה ביתרונות בריאותיים, משביעה ומחממת, כזו שכולם אוהבים. אורז בתנור הוא מנה מנצחת בכלום עבודה. האורז יוצא קריספי בחלקו העליון ועסיסי ונימוח בחלקו הפנימי. הירקות משתלבים היטב והתבלינים נותנים לכל העסק הזה ניחוח וטעם ממכרים. אפשר לשלב את המנה עם שוקי עוף או להכין אורז בתנור עם ירקות בלבד, בכל מקרה המנה יוצאת מושלמת.

זמן עבודה: 15 דקות | 3-4 סועדים

מצרכים:

  • 1.5 כוסות אורז בסמטי הודי שטוף
  • 3.5 כוסות מים רותחים
  • 1 בצל פרוס דק דק
  • 1 גזר מגורד
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית אבקת מרק עוף
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • 1 כפית כורכום
  • 2 כפות שמן
  • להכנה עם עוף: 4-5 שוקיים עוף

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
    משתמשים בבתבנית עמוקה לתנור, אותה משמנים היטב בכף שמן.
  2. מסדרים את כל הירקות ואת השום הכתוב בתבנית ושופכים את המים הרותחים.
  3. מוסיפים כף שמן ותבלינים ומערבבים היטב עד שהתבלינים נמסים במים.
  4. שופכים מעל את האורז, מערבבים ומוודאים שהאורז לגמרי שקוע בתוך המים.
  5. מכסים את התבנית עם נייר כסף או עם תבנית נוספת ומכניסים לתנור למשך 45 דקות, מסיכים את הכיסוי ואופים עוד כ-5 דקות.
  6. אם רוצים לשלב עוף במתכון: מרתיחים את השוקיים למשך 15 דקות בסיר גדול עם מים רותחים וכפית מלח. מוסיפים את שוקי העוף לתבנית לאחר הוספת האורז וממשיכים לפי המתכון.

טיפים, המלצות ושדרוגים להכנת אורז בתנור

  • המנה נהדרת גם בטעם וגם במרקם – אם אתם לא אוהבים את אחד הירקות אפשר לוותר, אפשר גם להוסיף ירקות שאוהבים כמו פטריות פרוסות, קישואים, דלעת ועוד..
  • תבלינים שישדרגו את האורז ויהפכו אותו למנה חמימה יותר יכולים להיכנס לתבנית גם כן: בהרט, ציפורן וקינמון יהיו תוספת מיוחדת.
  • עוד תוספות לאורז בתנור יכולות להיות אגוזים ופירות יבשים – שקדים פרוסים, משמשים מיובשים וכל מה שעולה על דעתכם..
  • לאחסון של האורז יש לכסות אותו בתבנית ולאחסן במקרר, לחימום מחדש מומלץ לחמם במיקרוגל.

עוד מתכוני אורז מהירים:

שיתוף
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email
דילוג לתוכן