FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מרק כרוב בריא ומזין בקלי קלות

מרק כרוב כל-כך קל וכל-כך מזין ובריא, עשוי משישה מרכיבים בלבד; כרוב, גזר, בצל, סלרי ועגבניות. ללא חלב, צמחוני, ללא גלוטן וטעים טעים. מרק שישמש אתכם לאורך כל החורף ויכול לעמוד בפני עצמו בתוספת קרוטונים ביתיים או כתוספת לכל ארוחה.

זמן עבודה: 10 דקות | 3 סועדים

מצרכים:

  • 1 כף שמן
  • כ- 1/3 ראש כרוב טרי שטוף – חתוך לקוביות
  • 3 גזרים גדולים קלופים ופרוסים
  • 2 גבעולי סלרי פרוסים דק
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 1 כף אבקת מרק בצל או עוף
  • 1 קופסת שימורי עגבניות חתוכות (400 גרם)
  • תבלינים: 1 כפית מלח, 1 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה:

  1. בסיר מרק גדול מחממים שמן זית על אש בינונית.
  2. מוסיפים כרוב, גזר, סלרי ובצל ומבשלים עד שהבצל שקוף, כ-5 דקות. מערבבים מידי פעם.
  3. מוסיפים מים רותחים, אבקת מרק, עגבניות, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש לבינונית-נמוכה.
  4. מבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שכל הירקות רכים (40-60 דקות, תלוי בסמיכות המועדפת עליכם).
  5. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומגישים.

עוד מרקים זריזים ובריאים:

  1. מרק אפונה קפואה
  2. מרק פטריות וגריסים
  3. מרק ירקות משודרג
דילוג לתוכן