מרק כרוב כל-כך קל וכל-כך מזין ובריא, עשוי משישה מרכיבים בלבד; כרוב, גזר, בצל, סלרי ועגבניות. ללא חלב, צמחוני, ללא גלוטן וטעים טעים. מרק שישמש אתכם לאורך כל החורף ויכול לעמוד בפני עצמו בתוספת קרוטונים ביתיים או כתוספת לכל ארוחה.
זמן עבודה: 10 דקות | 3 סועדים
מצרכים:
- 1 כף שמן
- כ- 1/3 ראש כרוב טרי שטוף – חתוך לקוביות
- 3 גזרים גדולים קלופים ופרוסים
- 2 גבעולי סלרי פרוסים דק
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 3 כוסות מים רותחים
- 1 כף אבקת מרק בצל או עוף
- 1 קופסת שימורי עגבניות חתוכות (400 גרם)
- תבלינים: 1 כפית מלח, 1 כפית פלפל שחור
הוראות הכנה:
- בסיר מרק גדול מחממים שמן זית על אש בינונית.
- מוסיפים כרוב, גזר, סלרי ובצל ומבשלים עד שהבצל שקוף, כ-5 דקות. מערבבים מידי פעם.
- מוסיפים מים רותחים, אבקת מרק, עגבניות, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש לבינונית-נמוכה.
- מבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שכל הירקות רכים (40-60 דקות, תלוי בסמיכות המועדפת עליכם).
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומגישים.