אחת המנות הכי מנחמות ומושחתות שכדאי להכין לשבועות (ובכלל) זו מנת מתפוחי אדמה מוקרמים בתנור! הטעם כל-כך עשיר, המרקם מושלם וההכנה קלי קלות. שבועות הוא התירוץ המושלם לזלול את המנה המושלמת הזאת, אז יאללה לעבודה!
זמן עבודה: 15 דקות | תבנית פיירקס גדולה
מצרכים:
- 6 תפוחי אדמה
- 50 גרם חמאה + כף שמן
- 1 בצל
- 1 קופסה של פטריות חתוכות
- 1 שן שום כתוש
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 2 גביעי שמנת מתוקה
- כף אבקת מרק פטריות
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- גבינה צהובה מגורדת
- מעט גבינת מוצרלה מגורדת
הוראות הכנה:
- את תפוחי האדמה קולפים וחותכים לפרוסות דקות או קוביות קטנות.
- מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים רותחים וכפית מלח עד לריכוך. מסננים נוזלים ומניחים בצד.
- במחבת רחבה ועמוקה ממיסים חמאה ושמן ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף.
- מוסיפים פטריות ושום ומטגנים עוד כ-3 דקות.
- מוסיפים מלח, פלפל ושמנת מתוקה, מערבבים ומביאים לרתיחה, מנמיכים להבה לנמוכה ומוסיפים אבקת פטריות ואגוז מוסקט.
- מבשלים את הרוטב עד שהוא מסמיך דיו, בערך 5 דקות על להבה נמוכה.
- מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בתבנית ומעליהם יוצקים את רוטב הפטריות, מפזרים פתיתי גבינה ואופים בתנור חם על 190 מעלות למשך 5-7 דקות, עד שהגבינה נמסה ומזהיבה.
- מגישים חם לשולחן ונהנים. בתאבון!