FoodisGood

חיפוש

תפוח אדמה מוקרם ברוטב שמנת פטריות

אחת המנות הכי מנחמות ומושחתות שכדאי להכין לשבועות (ובכלל) זו מנת מתפוחי אדמה מוקרמים בתנור! הטעם כל-כך עשיר, המרקם מושלם וההכנה קלי קלות. שבועות הוא התירוץ המושלם לזלול את המנה המושלמת הזאת, אז יאללה לעבודה!

זמן עבודה: 15 דקות | תבנית פיירקס גדולה

מצרכים:

  • 6 תפוחי אדמה
  • 50 גרם חמאה + כף שמן
  • 1 בצל
  • 1 קופסה של פטריות חתוכות
  • 1 שן שום כתוש
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 2 גביעי שמנת מתוקה
  • כף אבקת מרק פטריות
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • גבינה צהובה מגורדת
  • מעט גבינת מוצרלה מגורדת

הוראות הכנה:

  1. את תפוחי האדמה קולפים וחותכים לפרוסות דקות או קוביות קטנות.
  2. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים רותחים וכפית מלח עד לריכוך. מסננים נוזלים ומניחים בצד.
  3. במחבת רחבה ועמוקה ממיסים חמאה ושמן ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף.
  4. מוסיפים פטריות ושום ומטגנים עוד כ-3 דקות.
  5. מוסיפים מלח, פלפל ושמנת מתוקה, מערבבים ומביאים לרתיחה, מנמיכים להבה לנמוכה ומוסיפים אבקת פטריות ואגוז מוסקט.
  6. מבשלים את הרוטב עד שהוא מסמיך דיו, בערך 5 דקות על להבה נמוכה.
  7. מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בתבנית ומעליהם יוצקים את רוטב הפטריות, מפזרים פתיתי גבינה ואופים בתנור חם על 190 מעלות למשך 5-7 דקות, עד שהגבינה נמסה ומזהיבה.
  8. מגישים חם לשולחן ונהנים. בתאבון!

עוד מתכוני שבועות מושלמים:

דילוג לתוכן