מחפשים מתאבן מושלם לשולחן שבועות? הנה להיט – כדורי גבינה על מקל בציפוי חגיגי ומיוחד של אגוזים, חמוציות ועשבי תיבול. הם יוסיפו עניין וצבע לשולחן החג, והטעם? מטריף!
זמן עבודה: 10 דקות | 25 כדורים
מצרכים:
- 1 גביע גדול של ממרח גבינת שמנת מלוחה 30% שומן
- 1/4 כוס חמוציות מיובשות
- 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
- 1/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים דק (אפשר להחליף באגוזי מלך או תערובת אגוזים לבחירתכם)
- מקלות בייגלה / גריסיני או קרקרים עגולים מלוחים
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- בצלחת שטוחה מערבבים חמוציות עם פטרוזיליה ואגוזים קצוצים.
- משתמשים בכף גלידה ובעזרתה יוצקים כדורים מממרח הגבינה.
- מניחים את כדור הגבינה ישירות על תערובת הציפוי ומגלגלים בעדיפות לציפוי אחיד, מעבירים לתבנית.
- מחדירים מקל בייגלה או גריסיני קטן במרכז כל כדור. שימו לב – אם אין ברשותכם מקלות בייגלה ניתן להניח כל כדור גבינה על גבי קרקר עגול.
- אופים את הכדורים בתנור החם למשך 2-3 דקות ולא יותר.
- מסדרים את הכדורים בצלחת הגשה ומניחים במרכז השולחן.