FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

גלילות חצילים וגבינה לארוחה חלבית מושלמת

פרוסות חצילים צרובות במילוי גבינות עשיר. מנה קלה ומרשימה, מושלמת כמנת מרכז שולחן או כמנה ראשונה לארוחה חלבית.

מתכון לגלילות חצילים וגבינה

זמן הכנה: 30 דק' | זמן בישול: 10 דק' | סה"כ: 40 דק'

מצרכים:

לחצילים:

  • 2 חצילים (רצוי ארוכים ודקים)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל

למילוי הגבינה:

  • 250 גרם גבינת פטה / ריקוטה / מוצרלה
  • 250 גרם גבינת שמנת טבעית
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כוס אגוזים טחונים
  • 2 כפות בזיליקום טרי קצוץ דק דק
  • קורט מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה:

  1. מסירים את קצוות החציל, משאירים את הקליפה וחותכים פרוסות לאורך, בעובי של 1 ס"מ ומניחים בתבנית או קערה גדולה.
  2. מעבירים למסננת, מפזרים מעל 1/2 כפית מלח, מערבבים היטב ונותנים לחציל להגיר נוזלים עשרים דקות.
  3. לאחר מכן מייבשים את החציל בנייר סופג, מחזירים לקערה.
  4. מוסיפים שמן, מלח ופלפל ומערבבים, כך שהחציל עטוף בשמן משני צדדיו.
  5. מחממים מחבת פסים על אש בינונית (או מחבת רגילה), מורחים בעזרת נייר סופג מעט שמן זית במחבת ומניחים פרוסות החציל.
  6. צורבים 3-4 דקות, עד שהחציל מקבל צבע חום-זהוב. הופכים וצורבים 3 דקות נוספות. מוציאים ומניחים בצד על נייר סופג.
  7. מכינים את המילוי – מערבבים בקערה גבינות, שום כתוש, אגוזים, בזיליקום, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול.
  8. מניחים על כל פרוסת חציל שתי כפות מהמילוי ומגלגלים.
  9. מעבירים לצלחת הגשה יפה, מקשטים פטרוזיליה ומגישים.
    בתאבון!

עוד מתכוני חצילים נהדרים:

דילוג לתוכן