פרוסות חצילים צרובות במילוי גבינות עשיר. מנה קלה ומרשימה, מושלמת כמנת מרכז שולחן או כמנה ראשונה לארוחה חלבית.
מתכון לגלילות חצילים וגבינה
זמן הכנה: 30 דק' | זמן בישול: 10 דק' | סה"כ: 40 דק'
מצרכים:
לחצילים:
- 2 חצילים (רצוי ארוכים ודקים)
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל
למילוי הגבינה:
- 250 גרם גבינת פטה / ריקוטה / מוצרלה
- 250 גרם גבינת שמנת טבעית
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כוס אגוזים טחונים
- 2 כפות בזיליקום טרי קצוץ דק דק
- קורט מלח ופלפל שחור
הוראות הכנה:
- מסירים את קצוות החציל, משאירים את הקליפה וחותכים פרוסות לאורך, בעובי של 1 ס"מ ומניחים בתבנית או קערה גדולה.
- מעבירים למסננת, מפזרים מעל 1/2 כפית מלח, מערבבים היטב ונותנים לחציל להגיר נוזלים עשרים דקות.
- לאחר מכן מייבשים את החציל בנייר סופג, מחזירים לקערה.
- מוסיפים שמן, מלח ופלפל ומערבבים, כך שהחציל עטוף בשמן משני צדדיו.
- מחממים מחבת פסים על אש בינונית (או מחבת רגילה), מורחים בעזרת נייר סופג מעט שמן זית במחבת ומניחים פרוסות החציל.
- צורבים 3-4 דקות, עד שהחציל מקבל צבע חום-זהוב. הופכים וצורבים 3 דקות נוספות. מוציאים ומניחים בצד על נייר סופג.
- מכינים את המילוי – מערבבים בקערה גבינות, שום כתוש, אגוזים, בזיליקום, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול.
- מניחים על כל פרוסת חציל שתי כפות מהמילוי ומגלגלים.
- מעבירים לצלחת הגשה יפה, מקשטים פטרוזיליה ומגישים.
בתאבון!