תפריט

שומרים על הטריות: איך לאחסן חומרי אפייה ובישול

  פורסם בתאריך   על ידי   5 תגובות

אחסון נכון של חומרי אפייה הוא הכרחי לתוצאה הטובה ביותר. בעזרת הכתבה הבאה תלמדו איך לאחסן חומרי אפייה ובישול ולהבטיח את טריותם.

אחסון קמח לבן וקמחים מסוגים שונים

על גבי אריזת הקמח נמצא בדרך כלל תאריך תפוגה של כשנה ממועד הרכישה, אבל אם אתם אופים באופן קבוע, הקמח כנראה ייגמר הרבה לפני.

אחסון קמח במזווה: אם אתם אופים באופן קבוע, אחסנו את הקמח בתוך קופסה סגורה במזווה, זה ישמור על הקמח טרי לכ-3 שבועות או יותר. אחסון הקמח בתוך קופסה סגור יעזור למנוע חדירת חרקים, אבק או פסולת לתוך שקית הקמח שלכם.

אחסון קמח במקרר: אחסון הקמח במקרר מומלץ לאלו הגרים באזורים על לחום גבוהה. יש לשמור על הקמח בתוך קופסה סגורה במקרר. הביאו את הקמח לטמפרטורת החדר לפני השימוש.

אחסון קמח במקפיא: אם אתם אופים לעתים נדירות וקמח הוא לא מצרך שנגמר במהירות אצלכם במטבח, תוכלו לאחסן את הקמח בתוך מיכל אטום במקרר במקפיא ובכך לשמור עליו טרי לאורך זמן רב.



אחסון קמח מלא וקמחי אגוזים: אם אתם משתמשים בקמחים שונים מחיטה מלאה, דגנים מלאים או אגוזים, זכרו שחיי המדף של קמחים אלו קצרים בהרבה מחיי המדף של קמח לבן. את הקמחים הללו מומלץ לאחסן בכלי אטום או בשקיות הקפאה במקרר ואפילו במקפיא. קמחים אלוף מאוחסנים כראוי, יישמרו טריים עד כ-6 חודשים.

אחסון סוכר לבן / חום

sugar
בסוכר לבן וחום אחוז לחות גבוה מזה שבקמח, לכן, כאשר הם נחשפים ללחות הם יהפכו בקלות לגושים. אחסון נכון יבטח שהסוכר שלכם יישאר גרגירי ומוכן לאפייה או לכל מטרה.

אחסון סוכר לבן ואבקת סוכר: הדרך הטובה ביותר לשמירה על טריות הסוכר היא כמובן בכלי אטום, עדיף כלי עם אטימה הרמטית. מקמו את קופסת הסוכר במקום קריר ויבש. הרחיקו את הסוכר מתבלינים ומזונות בעלי ריח חזק או חריף, הסוכר ידוע כסופח ריחות ממזונות אחרים ואף אחד לא אוהב את העוגה שלו בטעם פפריקה. אין לאחסון את הסוכר במקרר בכדי להימנע מגושי סוכר.

אחסון סוכר חום: בסוכר חום אחוזי הלחות גבוהים יותר מאשר בסוכר לבן, לכן, חשוב לאחסנו כראוי בכדי למנוע היווצרות גושים. ראשית, נשמור על סוכר חום בכלי אטום הרמטית, כך נפריד אותו כמה שניתן מלחות ונשמור עליו גרגירי וטרי לאורך זמן.

אחסון סוכר חום במקפיא: שיטה נוספת לאחסון סוכר חום היא במקפיא. אם אתם מחליטים לשמור את הסוכר החום במקפיא, הפשירו אותו בלילה שלפני האפייה והביאו אותו לטמפרטורת החדר.

פרוסת לימון: פרוסת לימון בקופסת הסוכר החום שלכם תשמור על הסוכר גרגירי, טרי ומוכן לשימוש בכל עת.

אחסון אבקות

baking-soda

אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה צריכות להישמר בקפידה, במידה ואבקת האפייה לא טרייה זה יכול בקלות להרוס כל מאפה. כשאבקת הסודה לא טרייה, המאפה שלכם פשוט לא יתרומם.

אחסון אבקת אפייה: שמרו את אבקת האפייה שלכם בתוך שקית בכלי אטום, במקום קריר ויבש כמו ארון. כדי לבדוק אם אבקת האפייה טרייה לשימוש, ערבבו 1/2 כפית אבקת אפייה עם 1/4 כוס מים. אם המים מבעבעים לאחר מספר דקות, אבקת האפייה טרייה לשימוש.



אחסון אבקת סודה: את אבקת הסודה מומלץ לשמור במיכל אטום, כיוון שלאבקת סודה נטייה לספיחת ריחות ממזונות. שמרו את האבקה במיכל אטום במקום קריר ויבש עד 18 חודשים או עד למועד תפוגה. כדי לבדוק אם אבקת הסודה טרייה לשימוש שפכו טיפת חומץ על 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה, אם האבקה מבעבעת במר היא טרייה לשימוש.

אחסון שמרים

אם אתם אופים באופן קבוע, אתם בטוח יודעים את חשיבות טריות השמרים שלכם. שמרים לא טריים פשוט ייהרסו כל מאפה שתכינו איתם, אם השמרים לא טריים הבצק לא יתפח וייפתח טעם לוואי.

אחסון שמרים טריים או יבשים: שמרים טריים או יבשים מגיעים עם תאריך תפוגה. ניתן לאחסן אותם במקום קריר וחשוך עד למועד התפוגה שלהם. אם אתם גרים באזור עם שינויים קיצוניים בטמפרטורה או לחות גבוהה אחסנו את השמרים במקרר.

כדי לבדוק אם השמרים עדיין פעילים: ערבבו כפית סוכר בחצי כוס מים חמים ופזרו שקית שמרים יבשים או 4 כפיות שמרים טריים. ערבבו ותנו לכוס לעמוד במשך 10 דקות, אם המים מבעבעים השמרים טריים. לאחר מכן תוכלו להשתמש בשמרים שבדקתם, רק זכרו להפחית 1/2 כוס מים מהמתכון המקורי.

עוגות שמרים: את עוגות השמרים יש לאחסן בשקית אטומה. העוגות יישמרו טריות כ-10 ימים בטמפרטורת החדר (תלוי במילוי) ועד מספר חודשים במקפיא.

אחסון חומרי טעם

spices

חומרי הטעם אחראיים על העמקת הטעמים בכל התבשילים והמאפים שלנו, במידה והם אינם טריים המתכון פשוט יאבד מטעמו. בכדי להוציא את המיטב מהמתכון שלכם, תצטרכו לשמור על חומרי הטעם שלכם טריים ככל האפשר.

אחסון תמצית וניל: כשהן מאוחסנות כראוי, תמציות נוזלית נשמרות טריות למשך יותר משנה. האחסון הטוב ביותר לתמציות נוזליות הוא במקום קריר וחשוך. הימנעו מאחסון התמציות ליד מקור חום, כמו כן, הימנעו מאחסון התמציות במקרר או במקפיא.

אחסון מקלות וניל: את מקלות הווניל, בשונה מהתמצית, יש לאחסון במקרר. ברגע שנפתח, יש לשמור את מקלות הווניל בכלי אטום במקרר.

אחסון תבלינים סגורים: קופסאות תבלינים סגורות, שלא נפתחו, יכולות להישמר עד שנתיים, תלוי בסוג התבלין.

אחסון תבלינים לאחר הפתיחה: למרות שאחסון לא נכון של התבלינים לא יגרום להם להתקלקל, הוא כן יגרום להם לאבד מטעמם. לאחר שנפתחו, אחסנו את התבלינים בתוך קוספאות עם מכסה סגור במקום חשוך בטמפרטורת חדר קרירה. תבלינים גרוסים יישמרו טריים כ-6 חודשים בזמן שתבלינים שלמים יישמרו טריים לזמן רב יותר.



מצרכים נוספים

almonds

חמאה, שוקולד, דבש ועוד מצרכים שונים שכדאי לדעת איך לאחסן נכון, מצרכים רבים שומרים על טריות לאורך זמן אם רק יודעים איך לאחסנם.

אחסון חמאה: החמאה תישמר טרייה בהקפאה עד 5 חודשים, מרגרינה ניתן להקפיא עד 9 חודשים.

אחסון שוקולד: שוקולד באריזתו הסגורה יישמר למשך זמן רב מאוד: לשוקולד לבן או חלב לוקח עד 9 חודשים להתקלקל, ושוקולד מריר אמור להישמר מעל ל-10 שנים! שמרו את השוקולד שלכם במקום קריר וחשוך, עטוף היטב ורחוק ממזונות ריחניים. הימנעו מאחסון השוקולד במקרר או במקפיא, אלא לאחר הפתיחה.

אחסון דבש: דבש נוזלי סגור היטב באריזתו המקורית יישמט כשנה במקום קריר ויבש. לאחר הפתיחה, אחסנו את הדבש בקופסה אטומה במקרר והפשירו אותו בטמפרטורת החדר לפני השימוש. לזרור ההפשרה חממו את הדבש במיקרוגל ללא מכסה למשך 30 שניות. ניתן לחמם מחדש גם ע”י הנחת הקופסה בתוך קערה עם מים רותחים.

אגוזים וזרעים: אחסנו אותם במכלים אטומים, במקום קריר וחשוך. יישמרו טריים 2-4 חודשים, אבל אם אתם רוצים לשמור אותם לזמן רב יותר, שמרו אותם במקרר. הערה: זרעי פשתן תמיד צריכים להיות בקירור, בשל תכולת השמן הגבוהה שלהם.

יש לכם שאלות? מוצרים נוספים שהייתם רוצים לדעת איך לאחסן? שאלו אותנו בתגובות!

קטגוריות: טיפים, כללי

5 תגובות

  1. סמדר :

    איך ניתן לשמור על טריות הלחם ללא הקפאה ולא במקרר? האם קופסה ללחם מומלצת? מאילו חומרים היא צריכה להיות?

  2. יוליה :

    שאלה שקצת לא קשורה לאיחסון, אבל נזכרתי כשראיתי את סעיף איחסון האבקות.
    בחלק מהמתכונים מופיעה סודה ובחלק אבקת אפיה. אף פעם לא הבנתי את ההבדל בניהם.
    מה ההבדל העקרוני בין אבקת האפיה לסודה לשתיה?

  3. אהובה :

    איך שומרים על עלי ירק כמו שמיר םטרוזיליה ועוד?

  4. שש :

    איך שומרים על טריות חבילה פתוחה של פקאן מסוכר

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *

FoodisGood