תפריט

טעימה מאיטליה: מתכוני לזניה ביתיים ממש כמו במסעדה

  פורסם בתאריך   על ידי   12 תגובות

כשאומרים “אוכל מנחם”, אין יותר מוצלח ממאכלים איטלקיים. ואם כבר מאכלים איטלקייה הרי שהלזניה עומדת בראשם. היא קלה להכנה ודיי קשה לפשל בהכנתה, הנה 2 מתכוני לזניה מנצחים שכל אחד יכול להכין בבית.

חוקי הלזניה: כמה טיפים חשובים ללזניה מוצלחת

  • טריים או יבשים; לא משנה אילו עלי לזניה בחרתם, סדרו אותם חופפים רק במעט, ממש כמו קלפים – כך תוודאו שאין חורים וכל שכבה בלזניה מקבלת את מלוא המרכיבים.
  • אם בחרתם בעלי לזניה יבשים – אין כל צורך לבשלם מראש, הרוטב יעשה את העבודה במהלך האפייה.
  • לצורה הקלאסית של הלזניה חשוב לבחור בתבנית מלבנית עם שוליים גבוהים, זאת כדי ששום דבר לא ינזל, לא משנה כמה שכבות של לזניה אתם מכינים.
  • אחרי האפייה הניחו ללזניה להתקרר לפחות 10 דקות, כך תוודאו שהחיתוך יהיה אחיד, ריבועי ומוצלח.



החלבית: לזניה גבינות קלה ומושחתת

לזנייה חלבית עם מגוון גבינות

לזנייה חלבית עם מגוון גבינות

אם אתם אנשים של מאפים חלביים, את לזנית הגבינות האיטלקית בטוח לא פספסתם בתפריט של כל מסעדה. וכנראה תשמחו לגלות שההכנה שלה מאוד פשוטה. מתכון מעולה ללזניית גבינות עם רוטב עגבניות.

מה צריך?

  • 12 דפי לזניה (טריים או יבשים)

לרוטב:

  • 500 גרם עגבניות מרוסקות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • כפית וחצי סוכר
  • 1/2 כוס מים רותחים
  • מלח ופלפל לפי הטעם

לגבינות:

  • 250 גרם קוטג’ או גבינה לבנה
  • 250 גרם גבינה צהובה מגוררת (או פתיתי גבינה צהובה)
  • 100 גרם גבינה מלוחה מגוררת (בולגרית, פטה, צפתית וכו’..)



מה כדאי להוסיף?

  • 1/2 כוס זיתים ירוקים
  • 1/2 כוס פטריות פרוסות
  • חופן עלי תרד טריים
  • 2 עלי בזיליקום קצוצים
  • פרוסות חצילים מטוגנים או בתנור

איך מכינים?

  1. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל מצרכי הרוטב.
  2. בקערה שנייה מערבבים את כל הגבינות.
  3. משמנים תבנית פיירקס ויוצקים לתוכה כף מרוטב הלזניה, מורחים על חלקה התחתון של התבנית.
  4. מסדרים שכבת עלי לזניה חופפים מעט זה לזה (כמו קלפים), מעל יוצקים שכבת רוטב עגבניות (כשליש מכמות הרוטב) ומעליה שכבת גבינות (כשליש מכמות הגבינות). זה הזמן לפזר את התוספות.
  5. ממשיכים לעוד 2 שכבות כך:
  6. שכבת עלים >> שכבת רוטב >> שכבת גבינות >> שכבת תוספות.
  7. שכבת עלים >> שכבת רוטב >> שכבת גבינות.
  8. אנחנו מצפים לקבלת 3 שכבות של עלים ולסיים עם שכבת הגבינות.
  9. מחממים תנור ל-200 מעלות ועוטפים את התבנית בנייר כסף.
  10. אופים את הלזניה במשך 40 דקות, מסירים את נייר הכסף וממשיכים באפייה של כ-10 דקות נוספות, שימו לב ללזניה וודאו שהשכבה העליונה לא נשרפת.
  11. מוציאים, מצננים לפחות 10 דקות, חותכים ומגישים.



הבשרית: לזניית בשר טחון ברוטב עגבניות עסיסי

לזניית בשר טחון עם רוטב עגבניות | שושי מאיר

לזניית בשר טחון עם רוטב עגבניות | שושי מאיר

היא אפילו יותר קלה מלזניית הגבינות והיא ממש מומלצת לארוחת צהריים משפחתית! לזניית בשר טחון היא אחת ממנות הדגל של המטבח האיטלקי, המתכון המעולה שייך לשושי מאיר 🙂 *טיפ: הוסיפו לשכבות הלזניה רוטב בשמל פרווה להכנת לזניה עשירה בטעמים >> מתכון לרוטב בשמל

מה צריך?

  • חבילת עלי לזניה
  • 4 בצלים – פרוסים
  • 5 שיני שום – כתושות
  • 1/2 קילו בשר טחון
  • 1 שימורי עגבניות מרוסקות (רגילה)
  • 1 רסק עגבניות קטן
  • 2 כפות קטשופ
  • מעט סוכר
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/2 כפית פפריקה

איך מכינים?

  1. במחבת רחבה וגדולה מטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים למחבת שום ונטגן עוד כמה דקות.
  2. כעת, נוסיף בשר ונפורר היטב בעזרת מזלג. נמשיך לטגן את הבשר, תוך כדי ערבוב עד שהוא משנה צבעו.
  3. זה הזמן להוסיף עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות ותבלינים, נערבב היטב ונבשל כ-10 דקות.
  4. נבחר בתבנית הרצויה ונרפד את התחתית בעלי הלזניה (אין צורך לבשלם).
  5. מעל לעלי הלזניה נסדר שכבה יפה מרוטב הבשר, שוב שכבת עלי לזניה ומעליה שכבת בשר.
  6. נכסה את התבנית בנייר כסף ונאפה את הלזניה מכוסה, בתנור חם, על 180 מעלות, כשעה.
  7. נוציא את נייר הכסף ונמשיך לאפות מספר דקות, עד להשחמה יפה.

הכי טעים שיש: מגון מתכונים מהמטבח האיטלקי

קטגוריות: אפייה, כללי

שיתוף

אולי יעניין אותך...

12 תגובות

  1. ליאל :

    היוש 🙂
    הכנתי אתמול לארוחת ערב לפינ המתכון של לזניה בשרית
    לבסוף היינו עייפים מידי אז עטפנו את הלזניה ושמנו במקרר
    היום לקחתי איתי לעבודה – כותבת מיד לאחר שטעמתי, הטעם מעולה גם ביום שאחרי!

  2. שוקי :

    לזניה על בסיס גבינות דליקטס , בפרט שאני אוהב גבינות . תודה
    אמצתי את המתכון .

  3. רונית ש :

    הוספתי שכבות של חצילים בלזניה הבשרית יצא טעים מאוד ממליצה

  4. דימונה :

    לזניה בשר זו הלזניה האהובה עלי!! אני מכינה מתכון מאוד דומה רק שאני מוסיפה גם בשמל פרווה

  5. גבינות גבינות גבינות :

    במתכון הראשון של לזניית גבינות קלה, בסוף האפיה, אחרי שמורידים את נייר הכסף, שווה לפורר מעט גבינה צהובה מגורדת, עד שהיא נמסה, טעים ויפייפה!
    אני ממליצה על גבינות חצי רכות/חצי קשות כמו עמק, נועם, אמנטל, גאודה.
    או אפילו לעשות תערובת גבינות, אפשר לבקש במעדניה ויגרדו ״שאריות״.
    וואו, זה עשה חשק ללזניה עם הרבה גבינה… :)))

  6. חוה :

    שימורי עגבניות מרוסקות-באיזה משקל?

  7. אסנת :

    שאלה: האם ניתן להכין כמה ימים מראש ולהקפיא??

  8. רוג'ט :

    היום הכנתי את לזניית הגבינות בתוספת חצילים קלויים בתנור.. יצא פשוט מושלם!!!

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *

FoodisGood