FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

טארט תפוחים מדהים

על ידי FoodisGood  

מתכון לטראט תפוחים כל-כך מוצלח עד כדי כך שכולם יבקשו אותו שוב ושוב.. יש לציין כי להכנת המתכון יש צורך בידע מוקדם באפייה. למרות שהכנת הטארט לוקחת זמן - התאזרו בסבלנות, זה ישתלם!

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 2 שעות 30 דקות
  • 30 דקות

    2 שעות

    2 שעות 30 דקות

  • תבנית פאי 24 ס

מצרכים למתכון

לבצק שקדים פריך

100 גרם (חבילה) חמאה קרה, חתוכה לקוביות

120 גרם קמח

45 גרם שקדים טחונים

50 גרם אבקת סוכר

כף מיץ סחוט מלימון

כף גרידת לימון

1 חלמון ביצה

1/4 כפית מלח

למלית

5 תפוחים קלופי, חתוכים לקוביות (בלי הליבה)

100 גרם חמאה

130 גרם סוכר

1/2 כפית תמצית וניל

3 כפות מיץ מלימון סחוט

לציפוי תפוחים

3 תפוחים קלופים, מרוקנים מהליבה

4 כפות ריבת תפוחים

הוראות הכנה

מכינים בצק פריך

מקפיאים את כל מצרכי הבצק במקפיא למשך 10 דקות.

לאחר 10 דקות מוסיפים לקערת מעבד מזון חמאה, אבקת סוכר, שקדים טחונים, קמח, גרידת לימון ומלח ומעבדים על מהירות בינוני עד לקבלת תערובת במרקם פירורי. מוסיפים לתערובת חלמון ומעבדים מעט עד לכדי גוש בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 50-60 דקות.

מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומרדדים לעובי של 3-4 מ"מ לערך. עוטפים את המערוך בבצק ובזהירות רבה מעבירים לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ. לוחצים בזהירות על הבצק כדי שיגיע לכל פינות התבנית (מבלי לקרוע את הבצק).

מחממים תנור ל-160 מעלות. מניחים מעל לבצק נייר אפייה ושופכים לתוך התבנית שעועית יבשה (או כל משקולת אחרת). כשהתנור חם אופים במשך 15 דקות. מוציאים את הבצק לתינון בטמפרטורת החדר.

מכינים מלית תפוחים

במחבת גדולה מתחילים להכין קרמל מהסוכר. לאחר שהקרמל חצי מוכן מוסיפים למחבת חמאה, תמצית וניל, מיץ לימון ותפוחים. מערבבים היטב ומטגנים הכל עד שהתפוחים מתרככים מעט. מסננים את הנוזלים ומעבירים לקערה לצינון בטמפרטורת החדר.

מרכיבים טארט תפוחים

את 3 התפוחים פורסים לפרוסות שוות. את מלית התפוחים מוזגים לתוך הטארט החצי מוכן, משטחים היטב אך בעדינות. מעל למלית מסדרים יפה את פרוסות התפוחים (הסידור הוא בצורת מניפה).

מחממים 3 כפות ריבת תפוחים במיקרוגל (בפולסים קצרים) עד לכדי המסת הריבה. מורחים את הריבה על גבי מניפת התפוחים ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך 40 דקות.

מוציאים לצינון ומגישים.

אם הגעתם עד לכאן אתם כנראה ממש אוהבים תפוחים, זה נהדר! כי לנו יש כמה המלצות שוות במיוחד:

*כדאי לקרוא - 10 שימושים מעניינים לחומץ תפוחים

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן