מתכון: ברוקולי מוקפץ בקלי קלות
על ידי FoodisGood מתכונים בריאים, מתכונים צמחוניים, מתכונים קלים, סלטים וירקות
הוא ירוק, הוא בריא והכי חשוב - הוא טעים! מתכון לברוקולי מוקפץ עם רוטב צ'ילי וסויה שמכינים בקלות. משמש כתוספת בריאה וטעימה לכל ארוחה!
- זמן עבודה: 10 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 20 דקות
10 דקות
10 דקות
20 דקות
- 1-2 סועדים
מצרכים למתכון
2.5 כפות שמן זית
ראש ברוקולי טרי או 250 גרם ברוקולי קפוא
3 שיני שום קצוצות
כף רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות רוטב סויה
מיץ מרבע לימון
מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה
אם משתמשים בברוקולי טרי: חותכים את הברוקולי לפרחים ומרתיחים בסיר עם מים ומלח כ-5 דקות, מסננים ממים.
אם משתמשים בברוקולי קפוא: מפשירים במיקרו כ-3 דקות
במחבת ווק גדולה מחממים שמן זית כדקה.
מוסיפים את פרחי הברוקולי ומקפיצים 2-3 דקות.
מוסיפים שום ומקפיצים עוד 2 דקות.
מוסיפים סויה ורוטב צ'ילי, מיץ לימון וקצת מלח ופלפל וממשיכים בהקפצת הברוקולי עוד כ 2-3 דקות, עד שהברוקולי רך ומוכן לאכילה.
אנחנו מתים על ברוקולי! הנה כמה מהמתכונים שאנחנו הכי אוהבים: