FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

עוגה מקמח תפוחי אדמה – כשרה לפסח וללא גלוטן

על ידי FoodisGood  

מתכון לעוגת טורט מקמח תפוחי אדמה - עוגה נהדרת, כשרה לפסח ומתאימה לכל ימות השנה. ניתן לבחור בניחוח לימון או תפוז.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
  • 15 דקות

    35 דקות

    50 דקות

  • תבנית 26

מצרכים למתכון

לעוגה

4 ביצים מופרדות

1 כוס סוכר

3/4 כוס שמן קנולה

1 גביע שמנת חמוצה (200 גרם)

1.5 כוסות קמח תפוחי אדמה

1 שקית אבקת אפיה

גרידה מחצי תפוז או לימון שלם

לסירופ סוכר

3/4 כוס מים רותחים (180 מ״ל)

5 כפות סוכר

2 טיפות מיץ לימון טרי

הוראות הכנה

בקערה מספר 1 - מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף יציב.

בקערה מספר 2 (קערת מיקסר) - מקציפים את החלמונים, מוסיפים בהדרגה את השמן, השמנת וגרידת הלימון עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה.

מקפלים בעדינות את תערובת קערה מספר 1 לקערה מספר 2.

משמנים תבנית 24 או 26 / 2 תבניות אינגליש קייק קטנות ויוצקים את בלילת העוגה.

מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות ואופים את העוגה במשך 30-35 דקות.

מכינים סירופ: מרתיחים מים וסוכר עד שהסוכר נמס, סוגרים את האש, מוסיפים כמה טיפות לימון ומערבבים.

יוצקים על גבי העוגה את הסירופ בעודה חמה.

מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר ופורסים. בתאבון..

2 דירוגים וחוות דעת

רחל

הקשבתי לעצה של יצחק והכנתי עם קרם קוקוס וטיפה מים
ו? יצא מדהים!!
גם לפסח וגם לבני הרגיש לצליאק, תודה על מתכון נפלא לעוגה.

יעל

שלום
לגרסת פרווה, במה ניתן להמיר את השמנת החמוצה?
תודה

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן