FoodisGood

עוגת שקדים ומיץ תפוזים בחושה עם סירופ מייפל

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
יש משהו בשילוב של תפוזים עם שקדים שהופך את העוגה הזאת לממכרת במיוחד המתכון הזה מאוד מומלץ, מאוד קל להכנה (רק לערבב הכל) ותמיד מצליח! מתאים גם למתחילים! העוגה יוצאת רכה ובעזרת סירופ המייפל שמשמש לזיגוג היא מקבלת גם עסיסיות מושלמת. חובה לנסות!

זמן עבודה: 10 דקות | תבנית: עגולה בקוטג 24 ס"מ (מתאים גם ל-2 תבניות אינגליש קייק קטנות)

מצרכים:

מצרכים לעוגה:

  • 3 ביצים שלמות
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט
  • 1 כוס קמח מנופה
  • קורט מלח
  • 3/4 שקית אבקת אפייה
  • 1/3 כוס שקדים טחונים דק או קמח שקדים
  • 1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל

לזיגוג והגשה:

  • 1/4 כוס שקדים מולבנים פרוסים
  • 1/3 כוס מייפל

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית עם חמאה או שמן.
  2. בקערה גדולה טורפים את הביצים עם מטרפה כ-3 דקות, לקצף בהיר ותפוח. מוסיפים בהדרגה סוכר, שמן ומיץ תפוזים.
  3. בקערה נפרדת מערבבים קמח, מלח, אבקת אפייה, שקדים טחונים ואינסטנט פודינג.
  4. מאחדים את הקערות ע"י הוספת קערת היבשים לבלילת הביצים בהדרגה ובתנועות קיפול עד שהקמח נעלם.
  5. יוצקים את בלילת העוגה לתבנית, אופים את העוגה בתנור חם על 180 מעלות כ-45 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם יוצא יבש.
  6. את המייפל מחממים במיקרוגל למשך 30 שניות וברגע שהעוגה יוצאת מהתנור שופכים עליה את המייפל ומעל מפזרים את השקדים הפרוסים.

עוד קינוחי שקדים מעולים:

אוהבים עוגות בחושות? נסו את המתכונים הבאים

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

חדשים באתר

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.