FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגת שוקולית פרווה • מתכון קלאסי

הכי מתאימה ליום הולדת או לחגיגה משפחתית, הכי קלה להכנה ותמיד מעלה חיוך על פנינו – המתכון שלנו לעוגת שוקולית פרווה הוא המתכון הקלאסי, בלי הרבה עבודה, פשוט לערבב ולתנור. כולם יכולים להכין את העוגה הפשוטה הזאת וכולם ייהנו ממנה!

זמן עבודה: 10 דקות | תבנית: עגולה 26 / מלבנית בינונית / 2 תבניות אינגליש קייק קטנות.

מצרכים:

  • 1/2 כוס שמן
  • 1.5 כפות חומץ *לא לוותר!
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ורבע כוסות מים
  • 2 ביצים
  • 1.5 כוסות קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 3/4 כוס אבקת שוקולית
  • 1/2 כוס סוכר לבן

לציפוי:

  • 250 גרם קצפת צמחית
  • 200 גרם שוקולד מריר

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
    בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים הרטובים לפי הסדר וטורפים לבלילה אחידה.
  2. מנפים פנימה את כל החומרים היבשים לפי הסדר וטורפים קלות בין מצרך למצרך.
  3. מערבבים הכל לכדי בלילה ללא גושים ויוצקים לתבנית משומנת.
  4. אופים בתנור החם למשך 45 דקות ומוציאים לקירור בטמפרטורת החדר.
  5. בזמן האפייה מכינים את הציפוי בסיר קטן על להבה בינונית מחממים קצפת צמחית עד שמתחילות להופיע בועות, מכבים להבה ומוסיפים שוקולד מריר שבור לקוביות, מערבבים עד המסה וקבלת רוטב שוקולד אחיד, חלק ומבריק.

עוד עוגות פרווה לשבת:

דילוג לתוכן