FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פנה קוטה • מתכון לקינוח איטלקי קלאסי

פנה קוטה פירושה "שמנת מבושלת" באיטלקית, וזה בעצם הבסיס – שמנת מתוקה מחוממת, מעורבבת באבקת ג'לטין ומתובלת בתמצית וניל. לאחר מכן יוצקים את התערובת לכוסות קטנות ומצננים. הקינוח המאוד פשוט הזה הפך לפופולרי בכל העולם, ובצדק! הוא מאוד מוצלח וקל להכנה. היום נלמד להכין את הקינוח האיטלקי האהוב – כמה צעדים פשוטים והוא מוכן!

זמן עבודה: 15 דקות | 4 כוסות פנה קוטה

מצרכים:

  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 50 גרם סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ג'לטין (כ- 2+1/4 כפיות)
  • 3 כפות מים קרים (45 מ"ל)
  • להגשה – רוטב קרמל מלוח / סירופ שוקולד / גנאש שוקולד

הוראות הכנה:

  1. בסיר קטן מחממים שמנת מתוקה עם סוכר, מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה עד שהסוכר נמס לחלוטין.
  2. ברגע שהסוכר נמס, מסירים מהאש ומוסיפים תמצית וניל.
  3. בכוס קטנה מערבבים את הג'לטין עם המים הקרים ומניחים למשך 8 דקות.
  4. משמנים קלות 4 כוסות הגשה של קינוח אישי.
  5. מוזגים את הג'לטין לתוך השמנת החמה ומערבבים היטב, עד שהג'לטין נמס לגמרי.
  6. יוצקים את הפנה קוטה לכוסות ההגשה המשומנות, מכסים בניילון נצמד ומקפיאים למשך 2-4 שעות.
  7. מגישים את הפנה קוטה בכוס או מחלצים לצלחת – עוברים בזהירות עם סכין חדה על הקצוות והופכים את כוסות ההגשה על צלחת.
  8. מוזגים את הסירופ (הסירופ צריך להיות בטמפ' החדר או קר) על הפנה קוטה ומגישים. בתאבון!

עוד קינוחים איטלקיים שאנחנו אוהבים:

חברים יקרים, יש כל כך הרבה מתכונים לפנה קוטה, אבל זה בהחלט הטוב ביותר (לטעמנו). טעים בדיוק כמו ברומא. טרי, נקי, קליל, מפוצץ בטעם חלבי. תוספת של רוטב היא לא חובה וניתן לשדרג ת ההגשה גם עם פירות טריים, עדיף פירות אדומים. מקווים שתיהנו!

דילוג לתוכן