FoodisGood

עוגת ריקוטה-לימון איטלקית שמכינים בקערה אחת

עוגת גבינת ריקוטה ולימון היא עוגה קלאסית איטלקית שמגישים אחר הצהריים לצד כוס תה. מכינים את העוגה ממש בקלות בסגנון הכל בקערה אחת והבית מתמלא בניחוח ממכר במיוחד.

זמן עבודה: 15 דקות | תבנית: קפיצית עגולה בקוטר 24 ס"מ

מצרכים:

  • 120 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם סוכר לבן
  • מיץ מלימון אחד
  • גרידת הקליפה של לימון אחד
  • 250 גרם גבינת ריקוטה בטמפרטורת החדר
  • 3 ביצים בטמפרטורת החדר
  • כפית תמצית וניל
  • 200 גרם קמח לבן
  • 1.5 כפיות אבקת אפייה
  • 1.5 כפיות אבקת סודה לשתייה
  • קורט מלח

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות.
  2. בקערה גדולה מאוד בעזרת מטרפה ידנית או מערבל ידני מקציפים יחדיו את החמאה עם סוכר וגרידת לימון כ-3 דקות.
  3. מוסיפים גבינת ריקוטה ומערבבים.
  4. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, ומערבבים.
  5. מוסיפים מיץ לימון ותמצית וניל ומערבבים לאיחוד.
  6. מכניסים את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח. מערבבים לאט רק עד לאיחוד ולא יותר.
  7. מעבירים את בלילת העוגה לתבנית ומחליקים את החלק העליון של העוגה עם מרית.
  8. אופים בתנור החם במשל 35-40 דקות, עד ששיפוד המוחדר במרכז העוגה יוצא נקי מפירורים.
  9. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון מוחלט לפני במחלצים מהתבנית.
  10. ניתן לאבק את העוגה במעט אבקת סוכר וגרידת לימון.

מתכונים קלאסיים לעוגות גבינה שתמיד מצליחות:

  1. עוגת גבינה בחושה
  2. עוגת גבינה אפויה
  3. עוגת גבינה פירורים קלה

עוד עוגות גבינה מומלצות שכדאי לכם לנסות

שיתוף
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email
דילוג לתוכן