עוגת גבינת ריקוטה ולימון היא עוגה קלאסית איטלקית שמגישים אחר הצהריים לצד כוס תה. מכינים את העוגה ממש בקלות בסגנון הכל בקערה אחת והבית מתמלא בניחוח ממכר במיוחד.
זמן עבודה: 15 דקות | תבנית: קפיצית עגולה בקוטר 24 ס"מ
מצרכים:
- 120 גרם חמאה רכה
- 100 גרם סוכר לבן
- מיץ מלימון אחד
- גרידת הקליפה של לימון אחד
- 250 גרם גבינת ריקוטה בטמפרטורת החדר
- 3 ביצים בטמפרטורת החדר
- כפית תמצית וניל
- 200 גרם קמח לבן
- 1.5 כפיות אבקת אפייה
- 1.5 כפיות אבקת סודה לשתייה
- קורט מלח
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות.
- בקערה גדולה מאוד בעזרת מטרפה ידנית או מערבל ידני מקציפים יחדיו את החמאה עם סוכר וגרידת לימון כ-3 דקות.
- מוסיפים גבינת ריקוטה ומערבבים.
- מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, ומערבבים.
- מוסיפים מיץ לימון ותמצית וניל ומערבבים לאיחוד.
- מכניסים את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח. מערבבים לאט רק עד לאיחוד ולא יותר.
- מעבירים את בלילת העוגה לתבנית ומחליקים את החלק העליון של העוגה עם מרית.
- אופים בתנור החם במשל 35-40 דקות, עד ששיפוד המוחדר במרכז העוגה יוצא נקי מפירורים.
- מוציאים מהתנור ומניחים לצינון מוחלט לפני במחלצים מהתבנית.
- ניתן לאבק את העוגה במעט אבקת סוכר וגרידת לימון.
מתכונים קלאסיים לעוגות גבינה שתמיד מצליחות: