FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

קרפ צרפתי • מתכון קלאסי מושלם + מילויים מומלצים

המדריך המלא – איך להכין קרפ צרפתי (קרפ קלאסי תוצרת בית). מתכון סופר קל להכנת הקרפים הטובים ביותר – רכים, חמאתיים וטעימים! תלמדו כאן גם איך להכין קרפ רך או יותר קריספי, וגם תמצאו המלצות למילויים לקרפ שלכם.

זמן עבודה: 15 דקות | כ-4 קרפים גדולים

מצרכים:

  • 2 ביצים
  • 1 כוס חלב
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף סוכר וניל
  • 2 כפות שמן
  • 1 כוס קמח לבן
  • קורט מלח
  • חמאה לטיגון הקרפים או תרסיס שמן

הוראות הכנה:

  1. טורפים היטב ביצים בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת קצף תפוח.
  2. מוסיפים לביצים חלב, סוכר, סוכר וניל, שמן , קמח וקורט מלח וטורפים טוב לתערובת חלקה וללא גושים.
  3. מחממים מחבת קרפ (אם אין, משתמשים במחבת רחבה ושטוחה) ומשמנים בשכבה דקה של חמאה, או בתרסיס שמן.
  4. מוזגים למחבת כמות של מצקת אחת או 1/2 כוס מבלילת הקרפ ומניעים את המחבת בתנועה סיבובית, כך שהבלילה תתפזר על כל שטח המחבת.
  5. מטגנים דקה ואז הופכים בזהירות. הקרפ מוכן כששני צדדיו זהובית קלות (עדיין בהירים).
  6. כשהקרפ מוכן מכבים את האש אבל משאירים במחבת, מקפלים לחצי ומורחים (או כל מילוי שבוחרים) ואז מקפלים מ-2 הקצוות פנימה ליצירת משולש.
  7. מעבירים לצלחת ונהנים! בתאבון!

אל תפספסו! מתכון לקרפ צרפתי מיוחד לפניכם >> קרפ סוזט

מילויים ותוספות לקרפ:

לא רק שוקולד – אפשר למלא קרפ במגוון מילויים מתוקים שיוכלו לשדרג את הקרפ, לפניכם רשימה של מילויים שיתאימו לקרפ שלכם, בחרו אחד או שלבו כמה:

  • גרידת לימון וסוכר חום
  • קצפת ופירות יער
  • נוטלה
  • בננה מעוכה או פרוסה
  • קינמון וסוכר
  • דבש
  • אגוזים קלויים
  • יוגורט יווני ממותק
  • בננות מקורמלות
  • שוקולד ותותים
  • גלידה, אגוזים קלויים ורוטב שוקולד
  • קרם פטיסייר

האם אפשר להקפיא קרפ?

אם רוצים לשמור את הקרפים יותר מ-3 ימים, אז אפשר להקפיא אותם למועד מאוחר יותר. כשהקרפים התקררו לטמפרטורת החדר, עטפו אותם בנפרד בניילון נצמד, הניחו אותם בכלי אטום שהוא גם ידידותי למקפיא. כך תוכלו לשמור את הקרפים עד חודשיים במקפיא.

כשאתם מוכנים להגיש / לאכול את הקרפים, פשוט מכסים את הקרפים בצלחת נוספת מעל ומכניסים למיקרוגל כ-30 שניות. הצלחת העליונה מאפשרת לקרפים להתחמם באמצעות אדים, כדי שלא יתייבשו. הסירו את הצלחת העליונה ברגע שסיימתם לחמם במיקרוגל כדי שהקרפים לא יהפכו רטובים.

הטיפים שלנו להכנת קרפ צרפתי מנצח:

  1. מוודאים שאין גושי קמח קטנים על ידי ערבוב רק חלק מהנוזלים עם הקמח בהתחלה.
  2. בגלל יחס הנוזל לקמח הגבוה, הקמח לא אמור לפתח יותר מדי גלוטן. אבל אם תתנו לבלילה לנוח לפחות 20 – 30 דקות לפני הבישול תקבלו קרפים רכים, חמאתיים וטעימים! אפשר אפילו לתת לבלילה לנוח במקרר עד יומיים.
  3. לשימון המחבת עדיף להשתמש בחמאה במקום בשמן, זה מוסיף טעם חמאתי מקסים לקרפים.
  4. מטגנים את הקרפים בחום בינוני (עד בינוני גבוה). יש לוודא שהמחבת מחוממת באופן שווה ואין נקודות חמות יותר או פחות.
  5. השתמשו במצקת כדי למדוד את הלילה שנכנסת למחבת, זה יבטיח עובי אחיד לכל קרפ.
  6. השתמשו במרית גומי כדי להפוך את הקרם במחבת, קודם משחררים את הקצוות מסביב ואז הופכים את הקרפ.
  7. אם אתם רוצים קרם רך יותר הקפידו לטגן אותו רק עד שהוא ממש מתחיל להזהיב, אבל עדיין מאוד בהיר. לקרפ פריך ניתן לטגן את הקרפים עד להזהבה יותר חזקה.
  8. בסיום הטיגון, עורמים את הקרפים המבושלים זה על זה ואז ומכסים אותם כדי למנוע מהם להתייבש.

עוד מדריכים למנות מתוקות מהמטבח הצרפתי:

דילוג לתוכן