FoodisGood

טארט אגסים צרפתי עם קרם שקדים

קינוח סופר מרשים וסופר טעים – טארט אגס צרפתי קלאסי שעשוי מבצק פריך ומתוק, מעליו קרם שקדים נפלא ואגסים רכים מעטרים את החלק העליון. מגישים לצד קצפת מתוקה.

זמן הכנה: 45 דק' | זמן אפייה: 45 דק' | סה"כ: שעה וחצי

מצרכים:

לבצק:

  • 2 כוסות קמח לבן
  • 60 גרם אבקת סוכר
  • 120 גרם חמאה חתוכה
  • לקוביות
  • 2 חלמונים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח

לאגסים:

  • 3 אגסים מוצקים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 מקל קינמון
  • 1 ליטר מים
  • גרידה מחצי לימון

לקרם השקדים:

  • 120 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 120 גרם סוכר לבן
  • 1 כוס קמח שקדים
  • 3 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 1 כף קמח לבן
  • 1 כפית תמצית וניל

לקישוט:

  • שקדים פרוסים טבעיים

הוראות הכנה:

מכינים את הבצק הטארט:

  1. משמנים תבנית פאי נשלפת בקוטר 24.
  2. מערבבים במעבד מזון קמח, אבקת סוכר ומלח.
  3. מוסיפים חמאה ומעבדים עד לקבלת בצק פירורי.
  4. מוסיפים חלמונים ותמצית וניל ולשים עד לקבלת בצק פירורי רך.
  5. מעבירים את הבצק למשטח משומן קלות ומעבדים לכדור בצק.
  6. מרדדים מעט, מניחים את הבצק על התבנית ומשטחים אותו לעובי של כ – 1/2 ס"מ.
  7. מרפדים את התחתית והדפנות, מהדקים היטב, דוקרים מעט במזלג, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.

להכנת האגסים:

  1. מרתיחים בסיר מים עם סוכר ומוסיפים תמצית וניל, מקל קינמון וגרידת לימון.
  2. קולפים את האגסים, חותכים לחצי ומוציאים את הליבה.
  3. מבשלים את האגסים במים, על חום נמוך כ – 5 דקות, עד שהם מתרככים מעט.
  4. מכבים ומקררים לטמפרטורת החדר.

להכנת קרם השקדים:

  1. מערבבים חמאה וסוכר בקערה במהירות בינונית עד לקבלת קרם בהיר.
  2. מוסיפים קמח שקדים וביצים לסירוגין ומקציפים עד שהקמח והביצים נבלעים בבלילה.
  3. מוסיפים קמח, תמצית וניל, גרידת הלימון ומערבבים עד לשילוב.

להרכבת המנה:

  1. מחממים תנור ל – 180 מעלות
  2. מוציאים את האגסים מהנוזל, מייבשים היטב בנייר סופג.
  3. מוציאים את בצק הטראט מהמקרר ויוצקים מעל את קרם השקדים. מיישרים בעזרת מרית.
  4. פורסים את חצאי האגסים לרצועות דקות.
  5. באמצעות מרית מרימים בזהירות כל חצי אגס פרוס ומניחים בצורה יפה על קרם השקדים.
  6. חוזרים על הפעולה עם חצאי האגסים הנותרים ומרווחים אותם באופן שווה על הטארט.
  7. מפזרים בין האגסים שקדים פרוסים ואופים במשך 45 דקות או שקרם השקדים תופח ומזהיב.
  8. מוציאים את העוגה ומצננים לטמפרטורת החדר לפני ההגשה. מכינים קצפת ומגישים.
    בתאבון!

עוד מתכוני טארט ופאי מומלצים:

4 עוגות גבינה מיוחדות ומשודרגות

זה לא שאנחנו נגד עוגת הגבינה הקלאסית, אבל אתם פשוט חייבים לנסות לפחות אחת מהעוגות המשודרגות הבאות! אוהבי עוגת גבינה אמייתים ינסו את כל ה-4.

8 מנות ראשונות לא שגרתיות לערב החג

מנה ראשונה לארוחת החג שנבחרה היטב יכולה לתת את הטון לארוחה שלמה. אספנו לכם מבחר מתכונים לא שגרתיים למנות ראשונות. אין כמו התחלה טעימה לארוחת השנה החדשה!

3 מרקים שהכי מתאימים למנה ראשונה

מרק למנה ראשונה זה תמיד פתרון מוצלח. הוא סופר קל להכנה ועוד יותר קל להגשה. ריכזנו 3 מתכונים מומלצים למרקים שהכי מתאימיםלמנות ראשונות.

מתכונים צמחוניים
21 מתכונים צמחוניים לכל צורך!

מוצאים את עצמכם מתפשרים על 2-3 מתכונים מכל אתר? מחפשים עמוד שימושי עם מגוון רעיונות למתכונים צמחוניים? לארוחת ערב, לאירוח חברים או סתם לנשנש מול

5 מנות איטלקיות לשבועות

אין כמו המטבח האיטלקי כדי לקבל השראה לחג שבועות! אספנו לכם 5 מנות איטלקיות שמתאימות בול לשולחן שבועות.

דילוג לתוכן