קינוח סופר מרשים וסופר טעים – טארט אגס צרפתי קלאסי שעשוי מבצק פריך ומתוק, מעליו קרם שקדים נפלא ואגסים רכים מעטרים את החלק העליון. מגישים לצד קצפת מתוקה.
זמן הכנה: 45 דק' | זמן אפייה: 45 דק' | סה"כ: שעה וחצי
מצרכים:
לבצק:
- 2 כוסות קמח לבן
- 60 גרם אבקת סוכר
- 120 גרם חמאה חתוכה
- לקוביות
- 2 חלמונים
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
לאגסים:
- 3 אגסים מוצקים
- 1 כוס סוכר
- 1 כף תמצית וניל
- 1 מקל קינמון
- 1 ליטר מים
- גרידה מחצי לימון
לקרם השקדים:
- 120 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 120 גרם סוכר לבן
- 1 כוס קמח שקדים
- 3 ביצים בטמפרטורת החדר
- 1 כף קמח לבן
- 1 כפית תמצית וניל
לקישוט:
- שקדים פרוסים טבעיים
הוראות הכנה:
מכינים את הבצק הטארט:
- משמנים תבנית פאי נשלפת בקוטר 24.
- מערבבים במעבד מזון קמח, אבקת סוכר ומלח.
- מוסיפים חמאה ומעבדים עד לקבלת בצק פירורי.
- מוסיפים חלמונים ותמצית וניל ולשים עד לקבלת בצק פירורי רך.
- מעבירים את הבצק למשטח משומן קלות ומעבדים לכדור בצק.
- מרדדים מעט, מניחים את הבצק על התבנית ומשטחים אותו לעובי של כ – 1/2 ס"מ.
- מרפדים את התחתית והדפנות, מהדקים היטב, דוקרים מעט במזלג, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
להכנת האגסים:
- מרתיחים בסיר מים עם סוכר ומוסיפים תמצית וניל, מקל קינמון וגרידת לימון.
- קולפים את האגסים, חותכים לחצי ומוציאים את הליבה.
- מבשלים את האגסים במים, על חום נמוך כ – 5 דקות, עד שהם מתרככים מעט.
- מכבים ומקררים לטמפרטורת החדר.
להכנת קרם השקדים:
- מערבבים חמאה וסוכר בקערה במהירות בינונית עד לקבלת קרם בהיר.
- מוסיפים קמח שקדים וביצים לסירוגין ומקציפים עד שהקמח והביצים נבלעים בבלילה.
- מוסיפים קמח, תמצית וניל, גרידת הלימון ומערבבים עד לשילוב.
להרכבת המנה:
- מחממים תנור ל – 180 מעלות
- מוציאים את האגסים מהנוזל, מייבשים היטב בנייר סופג.
- מוציאים את בצק הטראט מהמקרר ויוצקים מעל את קרם השקדים. מיישרים בעזרת מרית.
- פורסים את חצאי האגסים לרצועות דקות.
- באמצעות מרית מרימים בזהירות כל חצי אגס פרוס ומניחים בצורה יפה על קרם השקדים.
- חוזרים על הפעולה עם חצאי האגסים הנותרים ומרווחים אותם באופן שווה על הטארט.
- מפזרים בין האגסים שקדים פרוסים ואופים במשך 45 דקות או שקרם השקדים תופח ומזהיב.
- מוציאים את העוגה ומצננים לטמפרטורת החדר לפני ההגשה. מכינים קצפת ומגישים.
בתאבון!