FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

טארט אגסים צרפתי עם קרם שקדים

קינוח סופר מרשים וסופר טעים – טארט אגס צרפתי קלאסי שעשוי מבצק פריך ומתוק, מעליו קרם שקדים נפלא ואגסים רכים מעטרים את החלק העליון. מגישים לצד קצפת מתוקה.

זמן הכנה: 45 דק' | זמן אפייה: 45 דק' | סה"כ: שעה וחצי

מצרכים:

לבצק:

  • 2 כוסות קמח לבן
  • 60 גרם אבקת סוכר
  • 120 גרם חמאה חתוכה
  • לקוביות
  • 2 חלמונים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח

לאגסים:

  • 3 אגסים מוצקים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 מקל קינמון
  • 1 ליטר מים
  • גרידה מחצי לימון

לקרם השקדים:

  • 120 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 120 גרם סוכר לבן
  • 1 כוס קמח שקדים
  • 3 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 1 כף קמח לבן
  • 1 כפית תמצית וניל

לקישוט:

  • שקדים פרוסים טבעיים

הוראות הכנה:

מכינים את הבצק הטארט:

  1. משמנים תבנית פאי נשלפת בקוטר 24.
  2. מערבבים במעבד מזון קמח, אבקת סוכר ומלח.
  3. מוסיפים חמאה ומעבדים עד לקבלת בצק פירורי.
  4. מוסיפים חלמונים ותמצית וניל ולשים עד לקבלת בצק פירורי רך.
  5. מעבירים את הבצק למשטח משומן קלות ומעבדים לכדור בצק.
  6. מרדדים מעט, מניחים את הבצק על התבנית ומשטחים אותו לעובי של כ – 1/2 ס"מ.
  7. מרפדים את התחתית והדפנות, מהדקים היטב, דוקרים מעט במזלג, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.

להכנת האגסים:

  1. מרתיחים בסיר מים עם סוכר ומוסיפים תמצית וניל, מקל קינמון וגרידת לימון.
  2. קולפים את האגסים, חותכים לחצי ומוציאים את הליבה.
  3. מבשלים את האגסים במים, על חום נמוך כ – 5 דקות, עד שהם מתרככים מעט.
  4. מכבים ומקררים לטמפרטורת החדר.

להכנת קרם השקדים:

  1. מערבבים חמאה וסוכר בקערה במהירות בינונית עד לקבלת קרם בהיר.
  2. מוסיפים קמח שקדים וביצים לסירוגין ומקציפים עד שהקמח והביצים נבלעים בבלילה.
  3. מוסיפים קמח, תמצית וניל, גרידת הלימון ומערבבים עד לשילוב.

להרכבת המנה:

  1. מחממים תנור ל – 180 מעלות
  2. מוציאים את האגסים מהנוזל, מייבשים היטב בנייר סופג.
  3. מוציאים את בצק הטראט מהמקרר ויוצקים מעל את קרם השקדים. מיישרים בעזרת מרית.
  4. פורסים את חצאי האגסים לרצועות דקות.
  5. באמצעות מרית מרימים בזהירות כל חצי אגס פרוס ומניחים בצורה יפה על קרם השקדים.
  6. חוזרים על הפעולה עם חצאי האגסים הנותרים ומרווחים אותם באופן שווה על הטארט.
  7. מפזרים בין האגסים שקדים פרוסים ואופים במשך 45 דקות או שקרם השקדים תופח ומזהיב.
  8. מוציאים את העוגה ומצננים לטמפרטורת החדר לפני ההגשה. מכינים קצפת ומגישים.
    בתאבון!

עוד מתכוני טארט ופאי מומלצים:

דילוג לתוכן