מתכון: פטוצ’יני אלפרדו ביתי כמו המקצוענים

  פורסם בתאריך   על ידי   תגובה אחת

פירוש המילה פטוצ’יני באיטלקית הוא “סרטים קטנים”. הפטוצ’יני הוא סוג של פסטה שטוחה, ארוכה ועבה שיכולה להיות טרייה או מיובשת. רוטב אלפרדו (שמנת פטריות) הוא אחד הרטבים הפופולריים ביותר לפטוצ’יני. היום נלמד להכין את מנת המסעדות המעולה הזאת, בגרסה הביתית – כל אחד יכול!

מתכון: פסטה פטוצ’יני ברוטב אלפרדו

בגלל שהרוטב בסיסי מאוד המצרכים חייבים להיות טובים – השום טרי ולא קפוא, הפטריות טריות ולא מקופסת שימורים וממש לא כדאי לוותר על אגוז מוסקט. אם תשקיעו – תצא לכם מנת מסעדות איטלקיות נהדרת.

מה תצטרכו?

  • חבילת פסטה פטוצ’יני מבושלת לפי ההוראות על השקית
  • שן שום כתושה
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 60 גרם חמאה
  • סלסילת פטריות שמפיניון טריות
  • כף קמח
  • 250 מ”ל שמנת לבישול / שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס חלב
  • מעט אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • המון גבינת פרמז’ן להגשה 🙂

איך מכינים?

  1. בסיר בינוני או במחבת רחבה נטגן (על להבה בינונית) בצל בחמאה עד שהוא הופך שקוף, כ-2 דקות טיגון. נוסיף לסיר פטריות ושום ונטגן עוד כדקה, נפזר כף קמח ונערבב בעזרת כף עץ.
  2. נרוקן לסיר מיכל שמנת וחצי כוס חלב ונערבב היטב. נביא לרתיחה על להבה בינונית (כ-2 דקות) וננמיך להבה.
  3. נתבל במעט אגוז מוסקט, מלח ופלפל וניתן לרוטב להצטמצם עד לרמת הסמיכות הרצויה (ככל שהרוטב יושב יותר על הגז – כך הוא סמיך יותר).
  4. זה הזמן לצלחת – העבירו את כמות הפסטה הרצויה לצלחת עמוקה ועליה שפכו את הרוטב – שימו לב להגיש עם המון פטריות ולסיום , כמו שהאיטלקים אוהבים, גבינת פרמז’ן.



צפו: מתכון לתפוחי אדמה מוקרמים ברוטב שמנת ופטריות

אנחנו לא אוהבים את המטבח האיטלקי – אנחנו מתים עליו! קבלו את המומלצים שלנו מהמטבח המעולה הזה:

שיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובה אחת

  1. שרה :

    שימו חצי כוס יין לבן זה משדרג מאדדדד (מתכון של השף אסף גרניט)

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *