FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוף בקארי וחלב קוקוס עם קישוא וגזר

עוף בקארי וחלב קוקוס – המנה האסייתית המעולה הזאת משלבת כל-כך הרבה טעמים טובים ונמצא בכל תפריט של מסעדה אסייתית שמכבדת את עצמה. אם אתם אוהבים את המנה הזאת כמונו, בטח תשמחו לגלות שהיא מאוד מאוד קלה להכנה וניתנת לגיוון עם ירקות שאוהבים.

מתכון לעוף בקארי וחלב קוקוס

זמן הכנה: 10 דק' | זמן בישול: 30 דק' | סה"כ: 40 דק'

מצרכים:

  • 1 ק"ג פרגית חתוכה לקוביות
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 גזרים גדולים חתוכים לקוביות
  • 1 פלפל צ'ילי אדום פרוס דק (לפי הטעם)
  • 1 קישוא גדול חתוך לרצועות
  • 3 ס"מ ג'ינג'ר מגורר
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 פחית חלב קוקוס
  • 1 כף ממרח קארי ירוק או אדום לבחירתכם
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה

להגשה:

  • 2 כוסות אורז סושי מוכן לפי הוראות שעל האריזה
  • עלי כוסברה
  • שומשום שחור

הוראות הכנה:

  1. במחבת הווק מטגנים בצל, פלפל צ'ילי אדום, שום וג'ינג'ר מספר דקות.
  2. מוסיפים קוביות עוף וגזר ומטגנים עד שהעוף משחים מכל הצדדים.
  3. שופכים פנימה חלב קוקוס, ממרח קארי ואת כל יתר התבלינים ומבשלים כ-5 דקות.
  4. לבסוף, מוסיפים קישוא פרוס, מערבבים ומבשלים כ – 4 דקות, עד הקישואים מתרככים.
  5. מעבירים לצלחת הגשה אורז סושי מבושל ולצידו תבשיל העוף בקארי, מקשטים בכוסברה ושומשום ומגישים.
    בתאבון!

שינויים, שדרוגים ותוספות למנה:

  • אם אתם אוהבים את טעם הקארי ניתן להשתמש ב עד 2 כפות ממרח קארי, חשוב לציין שהקארי האדום חריף וכמות גדולה ממנו תוביל למנה חריפה אש.
  • פרגיות הן הכי מתאימות להכנת עוף בקארי בזכות העסיסיות שלהן, אבל אם אין לכם פרגיות תוכלו להשתמש בפילה עוף 1 חזה עוף ואפילו עוף מפורק.
  • הכי כדאי להשתמש במחבת ווק להכנת עוף בקארי, וזאת כדי לוודא אידוי נוזלים ובישול נכון של המנה, אבל אם אין ברירה ניתן להשתמש במחבת רחבה ועמוקה, ובעדיפות אחרונה בסיר סוטאז'.

אז מה עוד תוכלו להכין עם קארי?

דילוג לתוכן