FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגת גבינת ריקוטה ושוקולד צ'יפס מדהימה

העוגה הזאת פשוטה מעולה, המרקם שלה רך מאוד והטעם עשיר במיוחד. בשילוב שבבי שוקולד צ'יפס מריר הופכת העוגה לעוד יותר טעימה וממכרת. מתכון נהדר שממש כדאי לנסות! יש להשתמש בכוסות וכפות מדידה.

זמן עבודה: 30 דקות | תבנית: קפיצית בקוטר 26

מצרכים:

  • 1+3/4 כוסות קמח לבן
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • 170 גרם חמאה
  • 1+1/2 כוסות סוכר
  • 3 ביצים גדולות
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1+2/3 כוסות גבינת ריקוטה
  • 1+1/4 כוסות שבבי שוקולד צ'יפס

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות וממקמים תבנית במרכז. משמנים היטב תבנית קפיצית בקוטר 26, מרפדים את התחתית בנייר אפייה ומשמנים גם אותו.
  2. מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה ומלח ומניחים בצד.
  3. במיקסר חשמלי עם וו הקצפה – מקציפים חמאה וסוכר במהירות בינונית 2-3 דקות עד שמתקבלת קציפה בהירה ותפוחה.
  4. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו, ומקציפים על מבירות בינונית. עוצרים כדי לגרד את דפנות הקערה כשיש צורך.
  5. מוסיפים תמצית וניל וגבינת ריקוטה ומערבבים שוב עד להטמעה.
  6. מוסיפים את תערובת הקמח לאט לאט ותוך כדי ערבוב במהירות נמוכה, רק עד לאיחוד.
  7. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים עם מרית לפיזור אחיד בבלילה.
  8. מעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת ומיישרים את החלק העליון בעזרת מרית.
  9. אופים בתנור החם למשך 50-60 דקות, עד להתייצבות מלאה והזהבה קלה של החלק העליון.
  10. כשהעוגה מוכנה, מוציאים אותה לצינון למשך 15 דקות ורק אז מעבירים בעדינות סכין בדפנות התבנית ומסירים את דפנות התבנית.

עוד עוגות גבינה מיוחדות שכדאי לנסות:

  1. אל תפספסו את המתכון המושלם הזה >> עוגת גבינה אפוי
  2. עוד הצעה לגרסה מעניינת לעוגת גבינה תמצאו כאן >> עוגת גבינה ניו יורקית
  3. עוגת גבינה נוספת שאתם חייבים לנסות >> עוגת גבינה באסקית
דילוג לתוכן