FoodisGood

סופגניות ללא גלוטן בניחוח קינמון

מדריך להכנת סופגניות ללא גלוטן עם קמח ללא גלוטן. סופגניות מושלמות במראה ובטעם, בכלל לא תרגישו בהבדל, ההצלחה בטוחה!

מתכון לסופגניות ללא גלוטן

זמן הכנה: 30 דק' | זמן טיגון: 10 דק' | סה"כ: 40 דק'

מצרכים:

  • 1 וחצי כוסות (225 גרם) קמח ללא גלוטן
  • 1/2 כוס (65 גרם) שקדים טחונים
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס (160 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) רסק תפוחים לא ממותק
  • 2/3 כוס (150 מ"ל) ריוויון
  • שמן לטיגון

לציפוי:

  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כפית קינמון טחון

הוראות הכנה:

  1. מערבבים בקערה קמח, שקדים טחונים, אבקת אפייה ומלח.
  2. בקערת מיקסר מקציפים במהירות בינונית ביצים, סוכר ותמצית וניל, כ – 5 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה.
  3. מוסיפים רסק תפוחים ומערבבים.
  4. מוסיפים את החומרים היבשים ואת הריוויון לסירוגין ומערבבים במהירות נמוכה, עד לקבלת תערובת חלקה.
  5. מניחים לבלילה לנוח 15 דקות.
  6. בסיר עמוק מחממים שמן לטמפרטורה של כ – 180 מעלות. אפשר לדעת אם השמן חם על ידי הכנסת כף עץ לתוכו. אם נוצרות בועות קטנות סביב לכף, השמן מוכן ואפשר להתחיל לטגן את הסופגניות.
  7. בעזרת כף גלידה או כף רגילה לוקחים חלק מהבצק ומכניסים לתוך השמן החם. חוזרים על התהליך עד שהסיר מתמלא בסופגניות מרווחות.
  8. מטגנים במשך 3 דקות או עד שהסופגניות זהובות. הופכים מידי פעם את הסופגניות עם כף מחוררת.
  9. מוציאים ומניחים על מגש מרופד בנייר סופג.
    מערבבים בקערה את הסוכר והקינמון,
  10. מפזרים על הסופגניות ומגישים.
    בתאבון!

עוד מתוקים ללא גלוטן

חרוסת תמרים ואגוזים • מתכון קלאסי

מתכון לחרוסת לפסח – חרוסת קלה להכנה ונהדרת שמכינים עם ממרח תמרים, אגוזים ותירוש. החרוסת היא חלק מברכות פסח ומוגשת בדרך כלל לצד עלי חסה טריים או מצה.

3 מתכוני דגים שגם ילדים אוהבים

מנסים לשכנע את הילדים לנסות מאכלים חדשים? המתכונים הבאים הם דרך מצוינת לעזור לילדים להתחיל לאכול דגים. מתכוני דגים קלים, בריאים וטעימים לילדים ולכל המשפחה.

דילוג לתוכן