מדריך להכנת סופגניות ללא גלוטן עם קמח ללא גלוטן. סופגניות מושלמות במראה ובטעם, בכלל לא תרגישו בהבדל, ההצלחה בטוחה!
מתכון לסופגניות ללא גלוטן
זמן הכנה: 30 דק' | זמן טיגון: 10 דק' | סה"כ: 40 דק'
מצרכים:
- 1 וחצי כוסות (225 גרם) קמח ללא גלוטן
- 1/2 כוס (65 גרם) שקדים טחונים
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 2 ביצים
- 3/4 כוס (160 גרם) סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 כוס (60 מ"ל) רסק תפוחים לא ממותק
- 2/3 כוס (150 מ"ל) ריוויון
- שמן לטיגון
לציפוי:
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כפית קינמון טחון
הוראות הכנה:
- מערבבים בקערה קמח, שקדים טחונים, אבקת אפייה ומלח.
- בקערת מיקסר מקציפים במהירות בינונית ביצים, סוכר ותמצית וניל, כ – 5 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה.
- מוסיפים רסק תפוחים ומערבבים.
- מוסיפים את החומרים היבשים ואת הריוויון לסירוגין ומערבבים במהירות נמוכה, עד לקבלת תערובת חלקה.
- מניחים לבלילה לנוח 15 דקות.
- בסיר עמוק מחממים שמן לטמפרטורה של כ – 180 מעלות. אפשר לדעת אם השמן חם על ידי הכנסת כף עץ לתוכו. אם נוצרות בועות קטנות סביב לכף, השמן מוכן ואפשר להתחיל לטגן את הסופגניות.
- בעזרת כף גלידה או כף רגילה לוקחים חלק מהבצק ומכניסים לתוך השמן החם. חוזרים על התהליך עד שהסיר מתמלא בסופגניות מרווחות.
- מטגנים במשך 3 דקות או עד שהסופגניות זהובות. הופכים מידי פעם את הסופגניות עם כף מחוררת.
- מוציאים ומניחים על מגש מרופד בנייר סופג.
מערבבים בקערה את הסוכר והקינמון, - מפזרים על הסופגניות ומגישים.
בתאבון!