FoodisGood

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

רסק עגבניות ביתי וקל להכנה (מתאים גם להקפאה)

במקום לקנות מכינים לבד רסק עגבניות ביתי טעים במיוחד. הרסק הביתי שימושי בדיוק כמו רסק העגבניות הקנוי ומתאים לתבשילים שונים, פיצה, שקשוקה, קציצות ועוד.. כדאי להכין את הרסק מעגבניות שהתעייפו ונשארו במקרר כך גם מנצלים את העגבניות וגם נהנים מרסק ביתי מעולה.

מתכון לרסק עגבניות ביתי

מצרכים:

  • 2 ק"ג עגבניות אדומות בשלות
  • 1 בצל גדול
  • 5 שיני שום כתושות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות פפריקה אדומה
  • 1/2 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה:

  1. חותכים את העגבניות והבצל לרבעים ומעבירים לסיר גדול.
  2. מוסיפים שום ושמן ומערבבים.
  3. מבשלים מכוסה על אש בינונית נמוכה כחצי שעה, עד שהעגבניות מתרככות.
  4. מוסיפים את התבלינים וממשיכים לבשל 10 דקות נוספות. מערבבים מידי פעם. ניתן לבשל בלי מכסה לקבלת רסק סמיך יותר.
  5. כאשר הנוזלים הצטמצמו במידה הרצויה מצננים מעט וטוחנים בעזרת בלנדר מוט, עד לקבלת מרקם חלק.
  6. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לצורך.
  7. מעבירים לצנצנת גדולה, שופכים מעל שכבת שמן לשמירת הטריות, סוגרים היטב ושומרים במקרר עד 3-4 שבועות.
  8. להקפאת הרסק יש לחלק לכלים קטנים או שקיות הקפאה ולסגור היטב.
    בתאבון!

עוד מתכונים לרטבים ביתיים נהדרים: