מתכון לחומוס ביתי + 5 תוספות לשים מעליו

  פורסם בתאריך   על ידי   תגובה אחת

חומוס ביתי, חלק, גרגירי או קנוי. לא משנה איזה חומוס אתם אוהבים, העיקר שתשימו מעליו תוספת! למה? כי החומוס משתדרג פלאים כאשר הוא מוגש עם התוספת המתאימה. עופרה מרציאנו שיתפה אותנו במתכון לחומוס ביתי וגם ב-5 רעיונות ומתכונים מעולים להגשה מעל החומוס, אז תכינו את הפיתות!

לפני הכל, מתכון לחומוס ביתי

  • 4 כוסות גרגירי חומוס מושרים לילה שלם
  • 1 בצל פרוס
  • חופן פטרוזיליה
  • כוס טחינה
  • מיץ מ- 1/2 לימון (או לפי הטעם)
  • כפית מלח (או לפי הטעם)
  • מעט שמן
  1. את החומוס נבשל יחד עם בצל ופטרוזיליה בסיר גדול עם מים רותחים עד לריכוך.
  2. נסנן מנוזלים (נשמור את נוזלי הבישול בצד).
  3. במג’ימיקס נטחן את החומוסים עם טחינה, לימון, מלח וככוס מי בישול החומוס.
  4. נטעם, נתקן מרקם וטעמים, נצלחת ונגיש עם תוספות.



1. מתכון: חומוס עם פטריות ובצל

Hummus with mushrooms

בין התוספות הפופולריות ביותר ששמים על החומוס היא כמובן תוספת הפטריות, אבל שימו לב שאת הפטריות יש לבשל לפני שילובן עם החומוס. איך תכינו חומוס עם פטריות? כך:

  • סלסלת פטריות טריות
  • 1 בצל קצוץ
  • שמן לטיגון
  • פלפל שחור
  • מעט כורכום
  • מעט אבקת מרק פטריות
  • 1/2 כוס מים
  1. במחבת בינונית וכבדה נטגן את הבצל עד שהוא הופך שקוף.
  2. נפרוס את הפטריות ונוסיף למחבת. נתבל בפלפל, כורכום ואבקת מרק ונערבב.
  3. נטגן הכל יחדיו במשך כ-9 דקות.
  4. נוסיף מים למחבת נערבב ונבשל עוד כדקה.
  5. נטעם ונתקן תיבול, אם יש צורך ניתן להוסיף קצת מלח.

2. מתכון: חומוס עם חציל קלוי

Hummus with grilled eggplant

בשנים האחרונות, חציל הופך מצרך בסיסי בכל בית. הוא משתלב נהדר עם מגוון מנות ובניהן גם חומוס. מתכון מנצח לחומוס עם חציל קלוי ושום, נסו ולא תתחרטו! התיבול משתנה לפי הטעם.

  • 1 חציל בינוני
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח לימון ופלפל שחור
  • כורכום לפי הטעם
  • פטרוזיליה להגשה
  1. את החציל נקלה על אש גלויה מכל הצדדים עד לריכוך מוחלט.
  2. נעביר לקרש חיתוך, נחצה את החציל ונרוקן את החציל מהקליפה. את הקליפה אשפר לזרוק (או להשתמש מי שאוהב).
  3. בעזרת סכין חדה נקצוץ היטב את החציל הקלוי ונמעך עם מזלג. נערבב עם שום כתוש ותבלינים ונטעם. נתקן תיבול אם צריך.
  4. נעטר בשמן זית ופטרוזיליה קצוצה גס.



3. מתכון: חומוס עם גרגירי חומוס מתובלים

Chickpeas Grain

חומוס עם גרגירי חומוס אמנם נשמע כמו מנה פשוטה אבל בעצם מדובר באחת המנות הטעימות שיש. גרגירי החומוס מתובלים בטוב טעם ומשדרגים את צלחת החומוס בטעמים ומרקמים חדשים ומעניינים.

  • 2 כוסות גרגירי חומוס יבש
  • 2 כפות שמן זית
  • כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
  • כפית כמון
  • שן שום כתושה
  • מעט אבקת מרק פרווה או מלח לפי הטעם
  • פטרוזיליה להגשה
  1. את גרגירי החומוס נשרה בקערת מים למשך לילה שלם.
  2. נסנן הטיב מנוזלים ונבשל בסיר גדול עם מים רותחים עם לריכוך.
  3. נסנן מנוזלי הבישול ונוסיף לסיר את שאר מצרכי תיבול החומוסים.
  4. נבשל על אש גבוהה כמה דקות ונסיר מהאש.
  5. ניתן לטחון חלק מהגרגרים המבושלים במגי’מיקס לקבל מרקמים שונים.
  6. נגיש מעל החומוס עם שמן זית ופטרוזיליה.

4. מתכון: חומוס עם סחוג אדום ביתי

Hummus with zhug

מי שאוהב חריף לא מוותר עליו גם בצלחת החומוס שלו, אין שילוב יותר מוצלח מאשר חומוס וסחוג חריף אש. לאוהבי החריף, המתכון הבא לסחוג ביתי בדיוק בשבילכם!

  • 5 פלפל שאטה אדומים מיובשים
  • מעט גבעולי כוסברה
  • 10 שיני שום כתושות
  • מלח ופלפל שחור
  • מעט כמון
  • מעט שמן זית
  1. במג’ימיקס נטחן את כל מרכיבי הסחוג למעט שמן הזית.
  2. נוסיף את שמן הזית לממרח הסחוג ונערבב היטב.
  3. נטעם ונתקן טעמים. נגיש מעל לצלחת החומוס.



5. מתכון: חומוס עם סלט עגבניות חריף

Hummus with tomato salad

השילוב של חומוס ביתי עם סלט עגבניות טריות הוא שילוב מרענן ומוצלח במיוחד, הוא מתאים במיוחד לימי קיץ חמים כאשר מחפשים את התוספת שתוסיף צבעים וטעמים מרעננים.

  • 3 עגבניות טריות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • מעט שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • מעט כמון
  • כוסברה לקישוט
  1. את העגבניות נחתוך לקוביות בינוניות.
  2. את הפלפל נחתוך לפרוסות, נשתמש רק בכמות המתאימה לחך שלנו.
  3. בסיר קטן נבשל את העגבניות, הפלפל ושאר המצרכים במעט שמן זית.
  4. נערבב היטב ונגיש מעל לצלחת חומוס. נקשט עם פטרוזיליה ושמן זית לפי הטעם.

4 מתכוני פיתות להגשה עם החומוס:

1. לאפות ביתיות מנצחות
2. פיתות צ’פאתי הודיות
3. פיתות דרוזיות ביתיות
4. פיתות ביתיות במחבת

שיתוף

תגובה אחת

  1. עדי :

    במתכון הראשון של החומוס רשום לטחון את החומוס עם הטחינה וכו’.מה עם הפטרוזיליה והבצל שבושלו?

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *