FoodisGood

הצטרפו לקהילה שלנו (+450K חברים) ברשתות החברתיות!

חיתוכיות ריבה ופירורים ממש כמו של פעם

לא צריך הרבה ידע באפייה כדי להצליח עם המתכון הזה לחיתוכיות ריבה קלאסיות, פשוט כי המתכון נהדר והתצואה תמיד יוצאת מוצלחת. אם אתם מתגעגעים לטעם של הקינוח הקלאסי הזה שמשלב בצק פריך וריבה בצורה יוצאת דופן, זה המתכון הכי מומלץ!  ניתן להכין את החיתוכיות גם ללא מעבד מזון, הסבר בהמשך המתכון.

מתכון לחיתוכיות ריבה ופירורים

זמן עבודה: 20 דקות | תבנית: מרובעת 20X20

מצרכים:

  • 1.5 כוסות קמח לבן מנופה
  • 1/4 כוס סוכר לבן
  • 1/4 כוס סוכר חום בהיר
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות גדולות
  • 1/2 כפית קינמון (לא חובה)
  • 2/3 כוס ריבת תות איכותית (למתכון לריבת תותים ביתית)

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית מרובעת 20X20 בנייר אפייה ומשמנים בחמאה.
  2. בקערת מעבד המזון מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח, קינמון, סוכר לבן וחום ומעבדים מעט כדי שהכל יתערבב יחדיו.
  3. מוסיפים את החמאה למעבד המזון, מעבדים עד שמתקבל בצק פירורי גס.
  4. שומרים בצד 3/4 כוס מפירורי הבצק – הם ישמשו אותנו לשכבת הפירורים העליונה.
  5. את שארית הבצק מניחים בתבנית ומשטחים על גבי נייר האפייה – משטחים היטב לתחתית ומוודאים שהבצק מכסה את כל תחתית התבנית.
  6. אופים את הבצק בתנור החם למשך 10 דקות ומוציאים, מניחים בטמפרטורת החדר ל-5 דקות.
  7. מורחים את הריבה על כל שכבת הבצק באופן אחיד, אך משאירים את הדפנות ללא ריבה כך שהריבה אינה נוגעת בתבנית ונוצר רווח קטן.
  8. מפזרים את פירורי הבצק ששמרנו בצד מעל לריבה ומחזירים לתנור למשך 35 דקות, או עד שהפירורים זהובים.
  9. מוציאים לצינון בטמפרטורת החדר וממתינים כ20 דקות, לאחר מכן חותכים לריבועים בגודל שאוהבים.
    בתאבון!

עוד מתכוני חיתוכיות שכדאי לנסות:

  1. חיתוכיות ריבה בבצק בריא (ללא גלוטן)
  2. חיתוכיות תמרים וקינמון
  3. חיתוכיות פרג מדהימות

הערות, שדרוגים ושינויים לחיתוכיות ריבה

  • במתכון הזה מומלץ מאוד להשתמש בכוסות ובכפיות מדידה – הם יבטיחו חיתוכיות מושלמות בכל פעם.
  • ניתן להכין את החיתוכיות גם ללא מעבד מזון – מערבבים את כל המצרכים היבשים בקערה, מוסיפים את החמאה ומפוררים בעזרת מזלג עד שמתקבל בצק פירורי גס.
  • ניתן להמיר חצי מכמות הקמח לקמח כוסמין בהיר.
  • המתכון הוא לחיתוכיות ריבה קלאסיות ולכן עושה שימוש בריבת תות, אך ניתן להשתמש בכל סוג ריבה שאוהבים – לחצו כאן למתכונים לריבות ביתיות מעניינות.
חדשים

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *