ראשי שום שלמים צלויים בתנור • לא תעמדו בפניהם

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

אזהרה! המתכון הבא ימלא את הבית בניחוח מדהים שלא ניתן לעמוד בפניו. אנחנו מדברים כמובן על המעדן הזה – ראש שום שלם צלוי בתנור עם שמן זית. השתמשו בשום הצלוי כממרח, כתוספת מדהימה לרוטב לסלט ואפילו בתור מרכיב סודי לחומוס (או הטחינה) המושלם!

מה צריך?

  • 3-4 ראשי שום שלמים
  • שמן זית
  • סכין
  • נייר כסף

איך מכינים?

  1. מחממים תנור ל-210 מעלות וממקמים תבנית תנור במדף האמצעי.
  2. מקלפים את הקליפה החיצונית (קילוף עדין להסרת שאריות ולא יותר).
  3. חותכים את חלקו העליון של ראש השום וחושפים את השיניים.
  4. עוטפים כל ראש שום בנייר כסף, מזלפים 2 כפיות שמן זית פנימה, משלימים את סגירת נייר הכסף כך שהשום עטוף לחלוטין.
  5. צולים בתנור החם למשך 40 דקות מינימום, לאחר מכן בודקים את השום בכל 10 דקות, ניתן לצלות את השום עד 55 דקות כך שכל דרגת צלייה תעניק לו טעם מעט שונה.
  6. מוציאים את ראשי השום מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר, לאחר מכן ניתן כבר לאכול או לשמור במקפיא (עד 3 חודשים).



טיפ לזירוז התהליך:

  • להכנת שום צלוי מהיר הפרידו את ראשי השום לשיניים, זלפו שמן זית, עטפו את התבנית בנייר כסף וצלו בתנור, זה ייקח כ-20 דקות והתוצאה נהדרת.

איך להשתמש בשום קלוי?

  • מרחו אותו על צנים לקבלת בסיס מדהים (לאחר מכן מרחו גבינה או כל ממרח אהוב).
  • מעכו את השום והוסיפו אותו לרוטב הסלט שלכם – לא תאמינו כמה זה ישדרג את הסלט.
  • השתמשו בכמה שיני שום להכנת חומוס ביתי, פשוט הוסיפו את שיני השום לתהליך ההכנה.
  • ערבבו עם רוטב פסטו ומרחו על פרוסת באגט, אפו בתנור על 190 מעלות כ-5 דקות ויש לכם לחם שום מדהים.
  • השתמשו בשום צלוי כתחליף מיוחד לשום גולמי בהכנת מרקים / תבשילים / סלטים מבושלים / רטבים.
  • השתמשו בשום הצלוי להכנת חמאת שום ביתית משודרגת >> מתכון לחמאת שום ביתית
  • השתמשו בשום צלוי להכנת רוטב שום ביתי מדהים >> מתכון לרוטב שום

שיתוף

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *