מדריך הכנה: מלפפון חמוץ במלח עם שום, שמיר וסלרי

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

מתכון למלפפון חמוץ ביתי | תמונה: shutterstock

ישנם מתכונים רבים שילמדו אתכם איך להכין מלפפונים חמוצים ביתיים, אבל המתכון הזה הוא המנצח. השילוב של שום, שמיר וסלרי נותן לחמוצים הללו טעם נהדר ואופן הכבישה הביתי הופך אותך אותם לפריכים ומושלמים. מה גם שהמתכון עצמו קל במיוחד ובאמת מצריך כמה מצרכים פשוטים.

מה תצטרכו?

  • צנצנת 2 ליטר
  • מים רותחים לחיטוי הצנצנת
  • 1 ק”ג מלפפונים קטנים
  • 1 צרור סלרי
  • 1 צרור שמיר
  • 10 שיני שום קלופות ופרוסות
  • 800 מ”ל מים
  • 4 כפיות מלח גס
  • 2 כפות חומץ לבן

איך מכינים?

  1. תחילה מחטאים את הצנצנת: מניחים את הצנצנת בתוך קערה גדולה מלאה במים רותחים ומשרים למשך 10 דקות. לאחר מכן מוציאים את הצנצנת למגבת יבשה ומניחים הפוך.
  2. כעת מרתיחים בקומקום כ-200 מ”ל מים, מעבירים לקערה, מוסיפים 4 כפיות מלח גס ומערבבים הטב עד שהמלח מתמוסס במים לחלוטין. זה הזמן לערבב את מי המלח עם שאר המים – בקערה גדולה מערבבים את 200 מ”ל מי המלח עם 600 מ”ל המים שנותרו.
  3. שוטפים את השמיר, מניחים כמחצית מהכמות בתחתית הצנצנת ומפזרים מעל חצי מכמות פרוסות השום.
  4. מסדרים את המלפפונים בתוך הצנצנת וממלאים במים המלוחים, עד לכיסוי המלפפונים.
  5. לבסוף, מוסיפים את שאר פרוסות השום, שמיר וסלרי וסוגרים הרמטית את הצנצנת.
  6. מומלץ להניח את הצנצנת במקום מואר למשך 6-7 ימים.
  7. המלפפונים יהיו מוכנים בזמן הזה, אך מומלץ לטעום ולבדוק האם זה מספיק חמוץ לטעמכם 🙂




עוד קצת חמוצים ביתיים? נסו את אחד המתכונים הבאים:

אם כבר מלפפון חמוץ, אז שיהיה בסלט!

מלבד העובדה שהמלפפונים הכבושים מהווים נשנוש נהדר ככה סתם, הם גם מושלמים לשילוב בסלטים שונים, אז כדי שלא תצטרכו ללכת רחוק, הכנו לכם רשימה של מתכונים מעולים שהמלפפון החמוץ שלכם יכול להשתלב בהם נהדר:

סלט תירס ופטריות כמו באולמות אירועים

מתכון לסלט תירס ופטריות במיונז. ניתן להכין את הסלט עם שמיר כדי לשדרג אותו במיוחד. הסלט המוכר מאולמות האירועים בגרסה המשודרגת. להכנת סלט תירס עם גמבה ניתן להוסיף חצי גמבה אדומה חתוכה לקוביות.

על ידי FoodisGood

סלט קוסקוס ירוק מרענן

הסלט שילווה אתכם בכל ימות הקיץ - מתכון לסלט קוסקוס חמצמץ עם עגבניות שרי והמון עשבי תיבול.

על ידי FoodisGood

סלט תפוחי אדמה וביצים במיונז

זה המתכון לסלט שאני מכינה כבר שנים, שום דבר לא משתנה בו. אצלי קוראים לו סלט מיונז, בעיקרון, שמו הרשמי הוא סלט תפוחי אדמה וביצים. הסלט הזה כל-כך מפנק ומשפחתי ומתאים לכל ארוחה - בוקר, ערב ואפילו על האש.

על ידי FoodisGood

שיתוף

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *