סיר לחץ • 6 סימנים לכך שאתם חייבים להתחיל לבשל איתו, בלי לחץ

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

בישול בסיר לחץ | תמונה: shutterstock

כבר שמעתם את השם הזה מאמא, דודה או סבתא – “אתם פשוט חייבים סיר לחץ, זה כל כך יעיל” אמרו לכם. אז אולי הסקרנות היא זאת שהביאה אתכם לכאן, או אולי כי פשוט הגיע הזמן לרכוש לעצמיכם סיר לחץ משלכם ולגלות איך שיטת הבישול שלכם תשתנה!

אתם יודעים שאתם צריכים את זה, רק עוד לא הבנתם למה

אז טוב עשיתם שהגעתם עד הלום, כי אנחנו נשמח לעזור לכם להבין למה כבר מזמן הייתם צריכים סיר לחץ בבית. הנה כמה נקודות חשובות:

1. אתם חייבים לחסוך זמן

זה לא סוד שהעולם של היום ישן פחות ועובד יותר. אך מה לגבי זמן לאכול? שלא נדבר על להכין את האוכל מבעוד מועד. בזמן שכולנו מעדיפים לחסוך את הזמן שלנו על הכנות והתעסקויות עם בישולים, אנו פונים לאוכל זמין כמו משלוחים, או אפילו חימום קל במיקרוגל. עכשיו תחשבו שכל זה לא היה קורה, לו היה לכם סיר לחץ. טוב, הוא לא יצא לעבוד במקומכם ויעשה כביסה, אבל הוא בהחלט יזרז את תהליך בישול האוכל שלכם.



למה? מאחר וסיר לחץ עובד על חום גבוה מאוד, מכסה אטום ובישול בנוזלים, הוא חוסך זמן בכל מה שקשור למזון שדורש השרייה כמו שעועית יבשה אשר עוברת את שני התהליכים בו זמנית בזמן הבישול בסיר הלחץ. גם סוגי בשר הדורשים בישול איטי של מספר שעות, כמו צלי בקר, מתבשלים בתוך סיר הלחץ בכמעט חצי מהזמן. לא מאמינים? תהיו חייבים לנסות.

2. אתם רוצים לחסוך כסף ואנרגיה

מי לא רוצה לחסוך אנרגיה וכסף? לא מדובר כמובן בסיר לחץ שיוכל לחסוך לילד שלכם כסף לאוניברסיטה, אך בהחלט מדובר בחסכון בחשמל וזמן בישול, מה שלוקח פחות אנרגיה גם מכם ומההתעסקות בסיר וגם ממכשירים אחרים שקונים בנוסף כמו מכשירים חשמליים לבישול איטי וכדומה.

למה? מאחר וסיר הלחץ מבשל בעזרת האדים הנשארים לכודים בתוך הסיר ולא מתאדים לאוויר, האוכל מתבשל מהר יותר. בקניית סיר לחץ חשמלי אתם חוסכים לעצמיכם כסף לכל שאר המכשירים המיוחדים לבישול איטי של בשר, אורז, או מכשיר אשר עובד רק בעזרת אדים. הנה לכם, כמה שקלים חזרה לכיס.

3. אתם אוהבים לאכול בריא

המודעות לאוכל בריא ובכלל בריאות בכל מה שנוגע לאוכל, מאוד עלתה בשנים האחרונות. אנשים מחפשים את הבריא והפחות משמין במדפי הסופר מאשר את מה ש”טעים”. אבל זה אף פעם לא חייב לבוא האחד על חשבונו של השני. אפשר לבשל אוכל בריא ועדין ליהנות מטעם נהדר ועסיסי.

למה? יש מחקרים הטוענים שהאוכל שאנו מבשלים מאבד הרבה ערכים תזונתיים בזמן הבישול וכתוצאה מהחום הגבוה והאדים, מתאדים הרבה מאוד ויטמינים ומינרלים מהאוכל שלנו והוא לא באמת ממצה את ערכיו התזונתיים. מאחר וסיר הלחץ עובד בדיוק ההפך, בתוך סיר אטום אשר מוציא ממש מעט קיטור, האוכל מתבשל בתוך האדים של עצמו ובכך שומר על הערכים התזונתיים.

4. אתם בעניין של אוכל איכותי

לפעמים יוצא לנו להכין אוכל שאנחנו אוהבים, אבל מה לעשות, מרגיש כאילו זה היה יכול להיות קצת יותר טוב. בעניין של טעם ואיכות, אף אחד לא באמת אוהב להתפשר, אבל זה קורה, כי מה לעשות, לא היה לנו סיר לחץ בבית 🙂

למה? החום הגבוה שנוצר בתוך סיר לחץ בזמן הבישול מקרמל, משחים ומוציא מהאוכל שלכם את המיטב. זה אומר שכל הנוזלים והציר שאוחז בתוכו המזון – כמו בשר לדוגמה, מתפזר בתוך הבשר עצמו, יוצר לחות ועסיסיות ומקנה לבשר טעם עשיר וטעים בטירוף!



5. אתם צריכים את השקט שלכם

אם אתם אנשים שאוהבים את הבית שלכם נקי, נטול ריחות ושקט – סיר הלחץ לגמרי ישמח לתרום לכך. אז נכון, אי אפשר לבשל בלי לצפות מהריח להתפזר בכל הבית ובכל החדרים. לפעמים זה כיף ונעים, לפעמים זה פשוט לא עוזב אותנו! מה גם שבקיץ כשאנחנו מבשלים, החום של הסיר אוהב לחבק אותנו מכל כיוון – גם אם יש לכם מזגן, אתם עדין תנסו כמה שפחות להימצא מול הכיריים. כמה חבל שלא היה לכם סיר לחץ בזמנו.

למה? סיר הלחץ מבשל בפינה, בשקט, לבד. המכסה האטום שלו לא ייתן לריחות להידבק לכם לספה, המבנה שלו לא ירעיש וישפריץ, והוא בהחלט לא מפיץ את כמויות החום שסיר רגיל ישמח להרעיף עליכם.

6. מה בסך הכל ביקשתם? נוחות?

טוב, אז אם עדין לא הבנתם את הרמז, סיר לחץ הוא פשוט מושלם בשבילכם! זה חוסך לכם זמן יקר של התעסקות בכל תהליך ההכנה והבישול, הוא לא דורש התעסקות מיוחדת ולא מעוניין שתבואו לבדוק מה שלומו כל כמה דקות. ברגע שהפעלתם את הסיר שלכם, הוא יודיע לכם כשהוא יסיים.

מה גם שהאוכל, אח האוכל! עסיסי, בריא והכי חשוב – טעים!

שיתוף

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *