FoodisGood

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook

קבלו מתכונים ואוספים חדשים ישירות למייל

עוגת בבקה שמרים ופירות יבשים

כמו בקונדיטוריה – מתכון לעוגת שמרים בבקה במילוי עשיר של פירות יבשים וקינמון. כבונוס הבבקה בזיגוג סילאן ושקדים, מה שהופך אותה לעוגה המושלמת לט"ו בשבט ולכל השנה. מומלצת מאוד להגשה לאורחים!

מתכון לעוגת בבקה במילוי פירות יבשים

זמן הכנה: 45 דק' | זמן התפחה: שעתיים | זמן אפייה: 35 דק' | סה"כ: שלוש וחצי שעות

מצרכים:

לבצק:

  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כוס מים פושרים
  • 4 כוסות קמח לבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קינמון
  • 3/4 כוס שמן
  • 2 ביצים
  • קורט מלח

למילוי:

  • 300 גרם פירות יבשים חתוכים לקוביות קטנות (צימוקים, תאנים מיובשות, מישמש, שזיף, תמר)
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כוס יין אדום או מיץ ענבים
  • 1 כף רכז רימונים
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כפית קינמון

לציפוי (אופציונלי):

  • שקדים טבעיים
  • סילאן

הוראות הכנה:

  1. מערבבים בקערת מיקסר שמרים, מים וכף סוכר ומניחים בצד מספר דקות.
  2. מוסיפים קמח, סוכר, תמצית וניל, קינמון ומלח ומערבבים. מוסיפים שמן וביצים אחת אחרי השנייה, תוך כדי ערבוב.
  3. לאחר כ – 5 דקות, כאשר הבצק מתאחד, מגבירים מהירות ולשים במשך 8-10 דקות, עד שמתקבל בצק רך וגמיש. אם הבצק יבש, מוסיפים מעט מים ואם הוא דביק, מוסיפים מעט קמח ולשים שוב.
  4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומניחים לתפוח שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את הנפח.
  5. בזמן שהבצק תופח, מכינים את המילוי – שמים בסיר על אש בינונית את כל מרכיבי המילוי ומביאים לרתיחה.
  6. מנמיכים ומבשלים כ-10 דקות, עד שהנוזל מצטמצם לחצי.
  7. מניחים להתקרר.
  8. מעבירים למעבד מזון או מיקסר מוט וטוחנים מעט לקבלת תערובת אחידה.
  9. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות אינגליש קייק בנייר אפייה.
  10. מניחים את הבצק על משטח מקומח קלות וחותכים לחצי.
  11. מרדדים כל חצי למלבן בעובי של כ – 1/2 ס"מ ומסובבים את הבצק כך שהצד הצר פונה אלינו.
  12. מורחים בעדינות חצי מכמות המילוי על הבצק, משאירים מעט שוליים ומגלגלים לרולדה הדוקה.
  13. בעזרת סכין חדה או משוננת חוצים את הרולדה לשניים. מפתלים את שתי הרצועות אחת על השנייה בצורת X ומגלגלים לבורג.
  14. מניחים בתבנית האפייה. מתפיחים 10-20 דקות נוספות.
  15. מפזרים מעל שקדים טריים (אופציונלי) ואופים במשך 30-35 דקות, עד שהמאפה מזהיב.
  16. מוציאים מהתנור, שופכים מעל סילאן (אופציונלי) ומגישים.
    בתאבון!

עוד עוגות שמרים נפלאות:

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *