FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לחם קישואים וגבינות ללא התפחה

מתכון נהדר לאוהבי המאפים – הלחם הזה משלב קישואים, גבינת צ'דר וגבינת פרמז'ן יחדיו לכדי מאפה פשוט מושלם! אין צורך בהתפחה, רק לערבב ולתנור.

זמן עבודה: 20 דקות | תבנית: תבנית לחם (אינגליש קייק גדולה)

מצרכים:

  • 170 גרם קישואים מגוררים (בערך 1 ורבע כוסות)
  • 100 גרם גבינה צ'דר מגוררת
  • 50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
  • 1+¾ כוסות קמח לבן
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1 כפית אבקת בצל
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית מלח
  • 2 ביצים גדולות
  • ⅔ כוס שמנת חמוצה
  • 60 גרם חמאה, מומסת

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית לחם (אינגליש קייק גדולה).
  2. טורפים בקערה גדולה קמח, אבקת אפייה, אבקת בצל, אבקת שום ומלח.
  3. מקציפים בקערה נפרדת את הביצים לקצף אוורירי, מוסיפים שמנת חמוצה ומקציפים עד לקבלת מרקם חלק. תוך כדי הקצפה מוסיפים פנימה באיטיות את החמאה המומסת, ממשיכים להקציף עד לאיחוד.
  4. מוסיפים ומערבבים את הגבינות המגוררות והקישואים לתוך קערת החומרים הרטובים.
  5. מוסיפים תכולת קערת החומרים הרטובים לתוך קערת החומרים היבשים ומערבבים עד שכל הקמח נטמע. לבסוף מתקבל בצק לחם דיי נוקשה.
  6. מעבירים את הבצק לתבנית המשומנת ואופים בתנור החם במשך 50 דקות. הלחם מוכן כשחלקו העליון זהוב היטב.
  7. מוציאים מהתנור ומניחים להתייצבות בטמפרטורת החדר, כ-15 דקות יספיקו.
  8. מחלצים את הלחם מהתבנית ונהנים.
    בתאבון!

עוד לחמים שכדאי לנסות:

דילוג לתוכן