מתכון נהדר לאוהבי המאפים – הלחם הזה משלב קישואים, גבינת צ'דר וגבינת פרמז'ן יחדיו לכדי מאפה פשוט מושלם! אין צורך בהתפחה, רק לערבב ולתנור.
זמן עבודה: 20 דקות | תבנית: תבנית לחם (אינגליש קייק גדולה)
מצרכים:
- 170 גרם קישואים מגוררים (בערך 1 ורבע כוסות)
- 100 גרם גבינה צ'דר מגוררת
- 50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
- 1+¾ כוסות קמח לבן
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 1 כפית אבקת בצל
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כפית מלח
- 2 ביצים גדולות
- ⅔ כוס שמנת חמוצה
- 60 גרם חמאה, מומסת
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית לחם (אינגליש קייק גדולה).
- טורפים בקערה גדולה קמח, אבקת אפייה, אבקת בצל, אבקת שום ומלח.
- מקציפים בקערה נפרדת את הביצים לקצף אוורירי, מוסיפים שמנת חמוצה ומקציפים עד לקבלת מרקם חלק. תוך כדי הקצפה מוסיפים פנימה באיטיות את החמאה המומסת, ממשיכים להקציף עד לאיחוד.
- מוסיפים ומערבבים את הגבינות המגוררות והקישואים לתוך קערת החומרים הרטובים.
- מוסיפים תכולת קערת החומרים הרטובים לתוך קערת החומרים היבשים ומערבבים עד שכל הקמח נטמע. לבסוף מתקבל בצק לחם דיי נוקשה.
- מעבירים את הבצק לתבנית המשומנת ואופים בתנור החם במשך 50 דקות. הלחם מוכן כשחלקו העליון זהוב היטב.
- מוציאים מהתנור ומניחים להתייצבות בטמפרטורת החדר, כ-15 דקות יספיקו.
- מחלצים את הלחם מהתבנית ונהנים.
בתאבון!