המתכון הזה לירקות קלויים באייר פרייר הולך להיות המתכון המועדף עליכם! זו דרך נהדרת להוסיף ירקות מבושלים לכל ארוחה במינימום מאמץ. מאוד מהיר וקל להכנה והכי חשוב – הירקות יוצאים מתובלים נהדר, פריכים ומושלמים!
זמן עבודה: 15 דקות
מצרכים:
- פלפל אדום גדול – חתוך לרצועות
- 2 קישואים קטנים – שטופים היטב וחתוכים לפרוסות
- חציל ארוך וצר – חתוך לפרוסות דקות
- חופן עגבניות שרי שלמות
- 5 שיני שום גדולות – קלופות ומחוצות מעט עם סכין
- שמן זית
- 1/4 כפית אבקת שום
- 1/4 כפית אבקת מרק בצל
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
- מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
- כדי לצלות ירקות באייר פריי תחילה מחממים את המכשיר ל-200 מעלות.
- בזמן שהמכשיר מתחמם מוסיפים את כל הירקות לקערה גדולה ומוסיפים פנימה כ-3 כפות שמן זית ואת כל התבלינים. מערבבים היטב כך שכל הירקות מצופים היטב בשמן ובתבלינים.
- כשסיר הטיגון חם מרססים את הסלסילה בתרסיס שמן ומוסיפים פנימה את הירקות. צולים למשך 8 דקות, או עד לריכוך.
- טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם. בתאבון!
מחפשים עוד מתכוני תוספת קלים ומהירים בסיר טיגון ללא שמן? נסו את המתכונים הבאים:
טיפים והערות לירקות מושלמים באייר פריי
- באמצע הבישול נערו מעט את סלסילת הירקות והחזירו להמשך בישול, זה יוודא שהירקות מצופים בצורה שווה ונצלים בצורה שווה.
- אל תעמיסו יותר מידי ירקות, אם סיר הטיגון שלכם קטן חלקו את האפייה ל-2 חלקים וכך תבטיחו ירקות צלויים פריכים.
- אל תגזימו עם השמן – 3 כפות שמן זית זה בהחלט מספיק לצליית ירקות בסיר טיגון ללא שמן, אם אתם מחמירים, 2 כפות יספיקו גם.
- שימו לב לפרוס את הירקות לפרוסות ורצועות דקות ולא עבות מידי כדי שתקבלו את המרקם המושלם של הירקות הצלויים.
- לירקות צלויים חריפים ניתן להוסיף תבלין צ'ילי מיובש.
- להוספת מרקם קראנצ'י למנה ניתן לפר מעל לירקות קצת פירורי לחם לפני הצלייה.
- כדי להפוך את המנה הזאת לארוחה שלמה ומשביעה הגישו את הירקות הצלויים מעל קערת קינואה, בורגול או אורז מלא ולצד דג סלמון בסיר טיגון ללא שמן.